Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Paikkuupajassa parannettiin maailmaa parsimisen keinoin

Lauantaina 10. helmikuuta kokoonnuttiin vaatteiden Paikkuupajaan Savonlinnan pääkirjaston Miitti-tilassa ajatuksella ”Mitä enemmän paikkaajia, sitä ehjempi maailma”.

Kolmituntisessa tilaisuudessa opeteltiin yhteistuumin parsimis- ja paikkuumenetelmiä, hahmoteltiin ympäristölle ystävällisiä ”luontokädenjälkiä” sekä keskusteltiin materiaalien kierrätyksestä ja kestävästä elämäntavasta.

Käsityötieteen väitöskirjatutkija Päivikki Liukkosen (FM, KM) luento tekstiilien kierrätyksen haasteista ja mahdollisuuksista valotti nykyisen tekstiiliteollisuuden tuotantovaiheita sekä massiivisen vaatetuotannon aiheuttamia sosiaalisia ja ympäristöllisiä ongelmia. Alustus innosti pajan paria kymmentä osallistujaa vilkkaaseen keskusteluun ja pohtimaan yhdessä keinoja ylettömän vaatevyöryn hillitsemiseen.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen, Sanoista teoiksi-ryhmän ja Savonlinnan kaupunginkirjaston kanssa ja se oli osa 5.–11. helmikuuta vietettävää Luonto lainassa -viikkoa.

Kirjaston lasten ja aikuisten osastojen esittelypöydille oli koottu viikon lähiluontoteeman mukaista kirjallisuutta ja Paikkuupaja-tilaisuuteen saatiin kirjastolta useita tekstiilien korjaamiseen opastavia teoksia.

 

Teksti ja kuva: Tiina Pulkkinen