Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Mertajärven tienoot puhdistettiin roskista

Säkeittäin rantamaastoon päätynyttä sälää saatiin siivottua pois Savonlinnan Mertajärven tienoilta roskatalkoissa yhteensä 20 kerääjän voimin viime lauantaina 6.5. pohjoismaisena rantasiivouspäivänä.

Huippuhieno talkootunnelma oli, ja sen kruunasi Taloustukku Kerdin henkilökunnalta saatu lupa laittaa maastoista säkitetyt sekajätteet myymälän jäteastioihin. Kiitos kaupalle yhteistyöstä!

Lajitellut lasit ja metallit toimitettiin Prisman ekopisteelle ja muutama isohko löytö kaupungin varikolle. Puolenkymmentä pantillista juomatölkkiä vietiin palautusautomaattiin.

Nelisenkymmentä pussukallista roskaa ilmoitettiin kokonaismääräksi päivän talkoista Ylen roskalaskuriin.

Roskalaskuri – Kerätään yhdessä miljoona roskapussia! – Miljoona roskapussia – yle.fi

 

Seuraavaa tempausta Savonlinnan itäiseen kaupunginosaan jo suunniteltiin. Sitä tuumiessa toivotaan, että Mertajärven kosteikolle asettuneet linnut saisivat pesimisrauhan ja että järven ympäristö pysyisi roskattomana alkavana kesänä.

Kunnostustyöt kosteikolla etenevät ja uusia rakenteita on rannoille jo tehty. Kunpa ne välttyisivät ilkivallalta eikä niitä töhrittäisi, kuten oli käynyt järven vanhemmille infotauluille.

Talkoopaikalla kävi myös Ylen toimittaja tekemässä radiohaastattelua päivän tunnelmista. Tallenne on kuunneltavissa Yle Areenassa linkissä:

Mertajärven ranta puhdistui roskista Savonlinnassa pohjoismaisena rantojensiivouspäivänä | Radio Suomi Mikkeli | Yle Areena – podcastit

Teksti ja kuva: Tiina Pulkkinen