Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Lasivaara väheni kovia kokeneen talon seinustoilta

Kauppalinnan kohukiinteistön ulkoasu on kevään tullen jälleen herättänyt keskustelua kaupunkilaisten keskuudessa Savonlinnassa ja sen siivousvastuun perään on kyselty monelta taholta.

Nelikko Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen Roskariihi-ryhmästä tarttui tänään lapioihin ja luutiin ja harjasi ikkunalasien sirpaleet pois rakennuksen ulkoseinustoilta ja terassilta.

Viisi laastipaljua täyttyi isommista ja pienemmistä lasinsiruista. Paljon maassa lojunutta lasia saatiin seinustoilta puhdistettua, mutta silti siruja sinne edelleen jäi; osittain vielä jäähän kiinnittyneinä.

Talkoot siis jatkukoot tarpeen mukaan; myös osana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaa.

Kiitämme Savonlinnan kaupungin puistoyksikköä, joka toimitti talkoisiin siivousvälineet ja kuljettaa kerätyn lasitavaran jäteasemalle.

Taustaa talkoille Itä-Savon jutussa: Lukija kysyy | Siivoaako joku Kauppalinnan edustan jalkakäytäviltä lasinsirut tänä keväänä? – Kukaan ei tunnusta siivonneensa niitä viime keväänä | Paikalliset | Itä-Savo (ita-savo.fi)

 

Päivitys 4.5.2023

Siivoustalkoilua Kauppalinnan liepeillä jatkettiin eilen, koska parin viikon takaisen ensimmäisen lakaisun jälkeen rakennuksen ulkoalueelle oli rikottu lisää lasia runsain mitoin.

Lasimurska lapioitiin laastipaljuihin, ja tänään se kuljetetaan pois paikalta.

Mielenkiinnolla seuraamme, vieläkö paikkojen särkeminen rakennuksessa jatkuu, vai oliko se nyt tässä.

Kiitos kaupungin puistoyksikölle yhteistyöstä tälläkin kertaa.

 

Tekstit ja kuvat: Tiina Pulkkinen