Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Ym­pä­ris­tö­tee­mat esillä hy­vin­voin­ti­mes­suil­la

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys osallistui eilen Savonlinnan Hyvinvointimessuille yhteispisteellä Etelä-Savon Lintuharrastajat Oriolus ry:n kanssa.

Luontoteltalla rakennettiin norppaturvallisia katiskoita, esiteltiin erilaisia linnunpönttömalleja ja jaettiin tietoa luonnonkasveista ja haitallisten vieraskasvien torjunnasta.

ISLYn Roskariihi-ryhmä esittäytyi messuilla tuomalla näytille Savonlinnan kaupunkiluonnosta poimittuja roskia, kertomalla niiden aiheuttamista haitoista ympäristölle ja eläimille sekä kannustamalla kaikkia osallistumaan Ylen 13.4. aloittamaan Miljoona roskapussia -kampanjaan.

Päivän kuluessa myös kerättiin roskia liikuntahallin läheisyydestä. Eniten löytyi maahan siroteltuja tupakantumppeja – kymmenet niistä tupakointikieltopaikoilta.

Roskien määrä ja laatu hätkähdytti messuvieraita, ja asian tiimoilta käytiin lukuisia keskusteluja.

Yksimielisyys vallitsi siitä, että luonnon roskaaminen on ei-toivottua ja että Ylen aloittama Miljoona roskapussia -kampanja tulee todelliseen tarpeeseen. Moni paikalla vieraillut kertoi huomanneensa kampanjan ja osallistuvansa siihen. Osalle kävijöistä tieto kampanjasta tuli uutena.

Roskien lisäksi näytillä oli monen mallisia roskapihtejä, joita oli mahdollista paikalla testailla. Myös pikkuroskille tarkoitettuja taskuroskiksia oli tarjolla ja moni halusi ottaa niitä mukaan omaan käyttöön tai lahjaksi tuttavalle.

Luontoteemaisilla hyvinvointimessujen paikoilla riitti yleisövilskettä sopivaan tahtiin.

Kiitos kaikille osallistuneille; arvostetaan ja pidetään yhdessä huolta linnakaupungin luonnosta. Ihmistenkin hyvinvointi on riippuvainen luonnosta.

 

Teksti ja kuva: Tiina Pulkkinen