Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Ke­vät­ko­kouk­ses­sa pohjustettiin tulevia tapahtumia

ISLYn kevätkokouksessa 21. maaliskuuta käsiteltiin sääntömääräiset asiat, nimettiin edustajat kumppaniyhdistysten yleisiin kokouksiin sekä keskusteltiin suunnitteilla olevista yhdistyksen tapahtumista.

Kokouksessa vahvistettiin ISLYn vuoden 2022 toimintakertomus ja tilinpäätös, esiteltiin toiminnantarkastuskertomus ja myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2022 hallitukselle.

Edustajiksi Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri ry:n vuoden 2023 kevät- ja syyskokoukseen valittiin Yrjö Eeva, Juha Jurvelius, Irma Kolari ja Timo Luostarinen.

Edustajaksi Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n sääntömääräisiin kokouksiin valittiin Timo Luostarinen ja hänen varalleen Mauri Löppönen.

Edustajaksi Savonlinnan Kulttuurikellari ry:n yhdistyskokoukseen valittiin Petteri Suominen ja hänen varalleen Sisko Puustinen.

Allekirjoituksin vahvistetut kokousasiakirjat tallennetaan yhdistyksen arkistoon ja ovat tarvittaessa saatavilla nähtäviksi.

 

HYVINVOINTIMESSUT HUHTIKUUSSA

 

ISLY on osallistumassa Hyvinvointimessuille, jotka pidetään Savonlinnan Liikuntahallilla ja sen ympäristössä Heikinpohjassa lauantaina 15.4. klo 9–15.

ISLYn pisteellä tapahtuman retkeilyalueella esitellään mm. norppaturvallisen katiskan rakentamista ja opastetaan yleisöä omatoimisesti kuljettavan Aistipolun rasteille.

Lisäideoita päivän ohjelmaksi otamme mielellämme vastaan ja toivotamme yhdistyksen jäsenet tervetulleiksi mukaan tapahtumaan luonnonsuojeluasioista kertomaan ja keskustelemaan.

 

MILJOONA ROSKAPUSSIA -KAMPANJA JA RANTASIIVOUS

 

Luonnon roskaantuminen on saavuttanut niin massiiviset mitat, että Ylelläkin on ongelmaan havahduttu ja päätetty järjestää laajamittainen valtakunnallinen kampanja roskaamisen vähentämiseksi ajanjaksolla 13.4.-14.6.2023. Mukaan on ilmoittautunut jo yli 140 kaupunkia / kuntaa sekä neljännessata järjestöä / julkista yhteisöä.

Savonlinnan kaupunki osallistuu kampanjaan kuten myös Suomen Luonnonsuojeluliitto. Kampanjan kumppanit välittävät kampanjasta tietoa, innostavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan ja merkitsemään kerätyt roskapussit 13.4. avautuvaan roskalaskuriin sekä järjestämään siivoustempauksia mahdollisuuksien mukaan.

ISLYssä olemme jo pitkään pyrkineet edistämään roskaamista hillitseviä toimia Savonlinnan seudulla, järjestäneet roskankeruutalkoita lähiluontoon, hankkineet roskapihtejä kirjastoihin asiakkaiden lainattaviksi sekä ylläpitäneet Facebookissa Roskariihi-ryhmää.

Siksipä olemme Ylen kampanjasta ilahtuneita ja haluamme siihen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksenä osallistua mm. pohjoismaisena rantojensiivouspäivänä, joka tänä vuonna sijoittuu lauantaihin 6. toukokuuta.

Rantasiivouksen kohde on vielä päättämättä ja pyydämmekin nyt ehdotuksia päivän teemaan sopivasta roskaantuneesta paikasta. Toivomme niitä lähetettävän sähköpostitse osoitteeseen isly@sll.fi ennen seuraavaa hallituksen kokousta, joka pidetään tiistai-iltana 4. huhtikuuta.

 

KAUPUNKILUONTOTAPAHTUMA MAAILMAN YMPÄRISTÖPÄIVÄNÄ 5.6.

 

Maailman ympäristöpäivän paikallistapahtumaksi Savonlinnaan on suunnitteilla kaupunkiluontoteemainen yleisötilaisuus ISLYn järjestämänä. Savonlinnan pääkirjaston Miitti-tilassa 5.6. klo 17–19 on luvassa alustuksia ja keskustelua mm. kaupunkiluonnon lajistosta, haavoittuvista elinympäristöistä sekä haitallisten vieraskasvien ja luonnon roskaantumisen torjunnasta.

Tapahtuman tueksi olemme saaneet luonnonsuojeluliitolta 500 euron avustuksen ja myös Suur-Savon Osuuspankin myöntämää 500 euron avustusta tultaneen käyttämään ainakin osittain tapahtuman järjestämiseen.

Jos haluat liittyä tapahtumaa suunnittelevaan työryhmään, ilmoita siitä piakkoin sähköpostiin isly@sll.fi.

 

Keväisin terveisin ISLYn hallitus