Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Lisälahjoitus kuhankeittäjän kotimetsää varten

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry päätti kevätkokouksessaan osallistua Kuhankeittäjän kotimetsä Etelä-Savoon -kampanjaan 800 euron lisärahoituksella. Yhdistys on aiemmin lahjoittanut Luonnonperintösäätiön kautta toteutettavaan kampanjaan 200 euroa, joten lahjoituksen kokonaissummaksi muotoutuu niin ollen 1000 euroa.

 

Viime heinäkuussa monen järjestön yhteisvoimin aloitetun kampanjan tarkoituksena on etsiä ja suojella kuhankeittäjälle kotimetsä Etelä-Savosta. Kampanjan suojelijana toimii arkkiatri Risto Pelkonen.

 

Kuhankeittäjä (Oriolus oriolus) on Suomessa rauhoitettu lintulaji, joka on vuodesta 2015 määritelty erittäin uhanalaiseksi. Se pesii lähinnä Etelä- ja Järvi-Suomessa ja se on Etelä-Savon maakuntalintu. Kuhankeittäjälle mieluisia elinympäristöjä ovat vanhat, vesistöjen lähettyvillä sijaitsevat lehtimetsät. Niiden suojeleminen on ratkaisevan tärkeää lajin säilymisen kannalta.

 

Kuhankeittäjän kotimetsän suojelemiseen voi osallistua kuka tahansa lahjoittamalla valitsemansa summan kampanjaan. Myös yritykset, yhteisöt ja muut tahot ovat tervetulleita tukemaan hanketta itse päättämällään summalla. Kuhankeittäjän kotimetsän etsimisestä ja suojeluprosessista vastaa Luonnonperintösäätiö.

 

Kuhankeittäjän kotimetsään voi lahjoittaa Luonnonperintösäätiön keräystilille seuraavasti:

– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
– Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
– Käytä viitenumeroa 202112

Keräys on avattu 1.7.2021 ja se on voimassa kaksi vuotta.

22.3.2022 keräystilille oli kertynyt 23 261,66 €. Keräyksen tavoite on 50 000 euroa.

 

Lähde: https://luonnonperintosaatio.fi/kampanjat/kuhankeittajan-kotimetsa-etela-savoon/