Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Luontoaiheisia kirjoja hoivakoteihin

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry lahjoittaa paikallisille hoivakodeille ja asumispalveluyksiköille erän luontoaiheisia kirjoja.

Kirjalahjoituksen toivotaan tuottavan iloa hoivayksiköiden asukkaille ja henkilökunnalle sekä kannustavan yhteisiin lukuhetkiin.

Pakettiin kuuluvat teokset Lennä lintu lennä (Hans Colliander, Kimmo Martiskainen ja Riitta Aittomäki, Kustannusyhtiö Ilias Oy, 2007), Valkoselkätikka (Kimmo Martiskainen, Kimmo Taskinen, Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2011) sekä Jää hyvin, saimaannorppa (Juha Taskinen, Docendo, 2019).

Kevättalveen sijoittuvalla kirjalahjoituksella juhlistetaan saimaannorpan kuuttien syntymää ja pian koittavaa lintujen kevätmuuttoa sekä muistutetaan uhanalaisten lajien suojelun merkityksestä.

Enonkoskella, Rantasalmella, Savonlinnassa ja Sulkavalla toimivat hoiva- ja asumispalveluyksiköt voivat tilata kirjapaketin lähettämällä viestin Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen sähköpostiin isly@sll.fi.

Viime vuoden lopulla luonnonsuojeluyhdistys lahjoitti erän luontoaiheisia pelejä kirjastoasiakkaiden lainattavaksi. Luontokaupan valikoimista tuttuja muisti- ja lautapelejä on lainattavissa Savonlinnan kaupunginkirjaston toimipisteistä.

Luonnonsuojeluyhdistys vinkkaa helmikuun alussa myös Luonto lainassa -viikosta, jota vietetään 7.–13. helmikuuta. Tänä vuonna viikon teemana on ilmastokriisi.

Luonto lainassa -viikkoon voi jokainen osallistua vierailemalla kirjastossa ja tutustumalla ilmastoaiheisiin teoksiin. Teemaviikon kirjasuositusten lista löytyy luonnonsuojeluliiton verkkosivulta osoitteesta:

https://www.sll.fi/luonto-lainassa/