Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Roskariksalla ym­pä­ris­tö­tie­tout­ta Savonlinnan kesään

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä alkoi Savonlinnassa Roskariksa-toiminta, jonka tavoitteena on kohentaa ympäristön siisteyttä Savonlinnan keskustaajamassa sekä lisätä kaupungin asukkaiden ja matkailijoiden tietoisuutta roskaantumisen aiheuttamista haitoista ihmisille ja luonnolle.

Toiminta toteutetaan Asukasloikka Savonlinna – Seuraava askel -hankkeen ja Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen yhteistyönä kesä-heinäkuussa. Se on osa savonlinnalaisille nuorille suunnattua Unelmien kesätyö -projektia.

Roskariksa-ajuri kiertelee kaupunkikeskustan ulkoilualueilla jätteenlajitteluun tarkoitetulla kuljetuspolkupyörällä, poistaa roskia lähiluonnosta yhdessä vapaaehtoisten ympäristönsiistijöiden kanssa, jakaa miniroskiksia ja opastaa roskien lajitteluun kesätapahtumissa ja nuorten kokoontumispaikoilla koronaohjeistukset huomioon ottaen.

Roskariksan työllä lisätään Savonlinnan kaupunkiluonnon viihtyisyyttä ja siisteyttä. Sen avulla otetaan askel kohti vähempiroskaista Savonlinnaa ja suojellaan eläimiä roskien aiheuttamilta vaaroilta.

Työn toivottavana tuloksena on asenneilmapiirin muutos paremmin ympäristöä huomioivaksi, aiempaa puhtaampi kaupunkiluonto ja kustannussäästö ulkoalueiden siistimiskuluihin.

Roskariksan liikkeitä voi seurata Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen ylläpitämästä Roskariihi- Facebook-ryhmästä ja Unelmien kesätyön Instagramista uktsavonlinna.

Teksti päivitetty 7.7.2020.