Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Hyvinkään yhdistys

Hyvinkää
Navigaatio päälle/pois

Maailman ym­pä­ris­tö­päi­vän tapahtuma ”Luonnon aika”

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys viettää Maailman ympäristöpäivää 2022  20. kerran sunnuntaina 5.6. Kokoontuminen  klo 10 Torikadun Kankurin liikuntapuiston päässä Jousikadun P-paikalla terveyspolun opastaulujen edessä.

Maailman ympäristöpäivän 2022 teema on Luonnon aika              
 
Luonto lähettää meille selkeän viestin. Miljoonaa kasvi- ja eläinlajia uhkaa sukupuutto. Jos haluamme välittää ihmiskunnasta, meidän on pakko välittää luonnosta, sanoi YK:n pääsihteeri António Guterres.
Maailman ympäristöpäivän ohjelmassa on ympäristöpalkinnon jako sekä metsien, suon ja vesien tilaan tutustuminen opastetulla kävelykierroksella Terveysmetsässä ja Tehtaansuolla sekä ”Väriojan” varressa.
Vuoden 2022 ympäristöpäivän tapahtuma Terveysmetsässä su 5.6. klo 10 alkaa  perinteisellä Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen ympäristöpalkinnon jakamisella metsien ja metsien monimuotoisuuden puolesta ansiokkaasti toimineelle hyvinkääläiselle.
Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2022 Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen ympäristöpalkinnon saajasta erillinen tiedote on julkinen 5.6.22 klo 10.
Ympäristöpalkinnon jakotilaisuuden jälkeen on lyhyt vajaan parin kilometrin mittainen parin tunnin opastettu kävelyretki polkuja pitkin Terveysmetsässä, Tehtaansuolla ja ”Väriojan” tuntumassa. Näemme ilmaston muutoksen vaikutuksia ja kuulemme jatkuvan kasvatuksen periaatteista.
Metsä- ja suokohteiden lisäksi Tehtaansuolla tutustumme Palojoen latvauoman laskeutusaltaiden massanpoistoon ja taimenen nousuun liittyviin ongelmiin.
 
Oppaina kävelyllä ovat Yrjö Ala-Paavola ja Matti Nummelin ympäristönsuojelu- yhdistyksestä sekä metsänhoidon emeritusprofessori Erkki Lähde.