Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Hyvinkään yhdistys

Hyvinkää
Navigaatio päälle/pois

Suomiehen alue Hyvinkäällä kokonaan kaupungin omistukseen

Kuva: Tero Malinen

Suomiehen entinen soranottoalue siirtyy kokonaisuudessaan Hyvinkään kaupungin omistukseen, päättäen pitkäaikaisen maisemointi- ja jälkihoitoprojektin, jossa alueen soranottaja Rudus on täyttänyt hienosti velvoitteensa ja ylikin. Toisin kuin oheisesta jutusta voi kenties saada kuvan, alue ei kuitenkaan ole nyt ”valmis”, vaan sen arvokkaiden paahdeympäristöjen ylläpitäminen vaatii säännöllistä hoitoa ja vieraslajien torjuntaa. Tämä on nyt Hyvinkään kaupungin vastuulla. Aika näyttää, onko kaupungilla resursseja ja kiinnostusta alueen hoidon jatkamiseen, vai löytyykö alueelta lähitulevaisuudessa Jätinkadun lisäksi Lupiinimeri. 🤔

 

https://www.rudus.fi/ajankohtaista/2022/02/15/suomiehen-alue-hyvinkaalla-kokonaan-kaupungin-omistukseen

 

 

Vanhempaa uutisointia alueen hoidosta myös SLL:n Uudenmaan piirin Ketosirkka-luonnonhoitohankkeenkin voimin:

https://www.rudus.fi/ajankohtaista/2018/11/28/soramontusta-luontonahtavyydeksi-luonnonhoito-etenee-yhteistyolla