Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Kulttuuritalo Virta Imatralla täyttyy norppatiedosta tiistaina 15. marraskuuta – Saimaannorpan syksy -tapahtumassa toimintaa koko perheelle

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Saimaannorpan syksy -tapahtuman Imatran Kulttuuritalo Virrassa tiistaina 15. marraskuuta klo 16–19. Tapahtumassa tutustutaan saimaannorpan elämään toiminnallisilla pisteillä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Saimaannorpan syksy -tapahtumassa perehdytään saimaannorpan vuodenkiertoon kuvaesityksen kautta. Toiminnallisilla rasteilla voi muun muassa tutustua oikeankokoisiin pehmonorppiin ja saimaannorpan pesintään, vertailla ihmisen ja norpan tietoja sekä testata tietämystään Saimaan kalojen tunnistuksessa. Innokkaat kalastajat voivat tutkia norppaturvallista Saimaa-katiskaa.

”Tapahtumassa on saimaannorppateemaista toimintaa niin pienille kuin isoille norppafaneille”, vinkkaa Suomen luonnonsuojeluliiton hankekoordinaattori Hanne Kosonen.

Saimaannorpat varautuvat talveen, ihmiset joulun viettoon

Saimaannorpat valmistautuvat parhaillaan talven tuloon syömällä paljon kalaa. Näin norpat kasvattavat itselleen ihonalaista rasva- eli traanikerrosta, joka pitää ne lämpiminä talvella.

Jäiden tultua saimaannorpat alkavat etsiä sopivia pesäpaikkoja. Aikuiset norpat tekevät talvisin Saimaan rantakinoksiin, jään päälle pesiä, joissa ne viettävät aikaa.

”Naarasnorpat myös synnyttävät poikasen eli kuutin pesään. Tapahtuman ajan satunurkkauksessa kuullaankin lisää talvella syntyvien kuuttien ensihetkistä”, Kosonen kertoo.

Saimaannorpan syksy -tapahtumassa voi tehdä ostoksia pukinkonttiin. Myynnissä on Suomen luonnonsuojeluliiton Luontokaupan saimaannorppa- ja luontoaiheisia tuotteita. Tapahtumassa voi myös askarrella itse norppateemaisen joulukortin.

Lisätiedot:

Hanne Kosonen, hankekoordinaattori
Suomen luonnonsuojeluliitto, Yhteinen saimaannorppamme LIFE
p. 040 194 1885
hanne.kosonen(a)sll.fi

Sanna Leppänen, saimaannorppa-asiantuntija
Suomen luonnonsuojeluliitto
p. 050 530 3270
sanna.leppanen(a)sll.fi

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Saimaannorpan syksy -tapahtuman osana Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta (Our Saimaa Seal LIFE, LIFE19 NAT/FI/000832). Hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Tapahtuman sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä, eikä Euroopan komissio tai CINEA ole vastuussa tapahtuman sisältämien tietojen käytöstä.