Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Muistokirjoitus: Ari Lehtinen

Ari Kalevi Lehtinen 29.5.1957 – 2.12.2023

Suuri suru yllätti Janakkalan Luonto ja Ympäristö ry:n väen syyskokouksessa 2.12.2023.

Yhdistyksen kantava voima, todellinen luonnonystävä Ari Lehtinen on poissa.
Ari toimi yhdistyksemme hallituksessa vuodesta 2001 alkaen ensin jäsenenä ja sitten puheenjohtajana vuosina 2011-2019 ja tästä eteenpäin sihteerinä kuolemaansa asti.
Arin merkitys yhdistykselle oli korvaamaton monella tavoin. Luontoa koulupojasta alkaen harrastaneen  Arin lintutietämys oli ihan omaa luokkaansa.  Lisäksi hän  tunsi hyönteiset, etenkin perhoset hyvin. Ari oli myös aina valmis jakamaan tietämystään. JLY:n retkillä ja tapahtumissa vuosien varrella lukuisat kiinnostuneet saivat häneltä oppia luonnon ihmeistä.  Ari  oli myös se, jolle soitettiin, kun oli havaittu joku itselle tuntematon lintulaji tai perhonen ja aina saatiin valaistusta lajinmääritykseen.
Ari oli pitkän linjan luonnonsuojelija ja hänen työnsä mm. Mallinkaistenjärven  virkistysalueen säilymisen ja tulevan suojelun puolesta on merkittävä. Palkkatyönsä myötä Arilla oli taitoa ja ymmärrystä esimerkiksi kaavoitusasioissa, joita hän seurasi tarkasti ja avasi meille muille.
Arin kanssa retkeilimme lukuisissa hienoissa luontokohteissa. Hän oli työnsä puolesta liikkunut laajalti Suomessa ja hänellä riitti  kerrottavaa ohi kiitävistä paikkakunnista pitkilläkin bussimatkoilla.
Arille luonto oli kaikki kaikessa.  Hän rakasti luontoa monella tasolla ja viihtyi parhaiten ulkona, metsissä ja vesillä retkeillen ja mm. linnustoselvityksiä tehden, usein elämänkumppaninsa Eijan kanssa.
Aria jää lämmöllä  ja kaipauksella muistamaan iso joukko luonnonystäviä .

Janakkalan Luonto ja Ympäristö ry:n hallitus

psta
Kristiina Jääskeläinen-Hurri ja Raisa Tanner

Ari Lehtinen toimi Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin hallinnoiman Kylmäpohjan luontoaseman luotettuna hoitajana yhdessä kumppaninsa Eija Kettisen kanssa vuosina 2020-2023. Kylmäpohja on testamentilla saatu mökkikiinteistö Hollolassa, Vesijärven rannalla. Ari ja Eija tekivät suuren työn siivoten ja sisustaen mökin kodikkaaksi vastaanottamaan vuokralaiset ja muut luonnonystävät.

Mökkitalkoissa ja Kylmäpohjan toimikunnan kokouksissa tuli tutuksi leppoisa, mutta päättäväinen mies, jonka tarmo ja tietämys olivat vertaansa vailla. Arilla oli aina hienoja tarinoita kerrottavana niin työuransa varrelta kuin lintubongausretkiltään. Kylmäpohjan vieraskirja täyttyi tarkoista ja runsaista havaintolistoista ja päiväkirjamerkinnöistä. Ne toimivat nyt dokumenttina suuren luonnonystävän omistautumisesta ja teoista yhteisen hyvän puolesta.

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirissä muistamme Ari Lehtistä lämpimin kiitoksin.

Ina Rosberg