Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Jouluinen jäsenkirje

Luminen tervehdys Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiristä! Tässä menneen syksyn kuulumisia ja maistiaisia luonnonsuojelupiirin vuoden 2024 toiminnasta.

***

Menneen syksyn tapahtumia

– Järjestimme kaksi metsäkartoituskurssia, joilla opeteltiin tunnistamaan metsien luontoarvoja osoittavia kääpiä, jäkäliä ja sammalia

– Piiri vastusti muiden Suomen luonnonsuojeluliiton piirien kanssa ilvesten kannanhoidollista metsästystä ja teki hallinto-oikeuteen valitukset yhteensä 23 ilveksen kaatoluvasta

– Luonnonsuojelupiiri osallistui Hämeen ely-keskuksen Helmi-elinympäristöohjelman yhteistyöryhmän työhön, jossa kartoitettiin Hämeen alueelta potentiaalisia luonnon monimuotoisuus- ja ennallistuskohteita, nk. Helmi-keskittymiä.

– Piirin syyskokouksen yhteydessä pidettiin paneelikeskustelu Evon kansallispuistohankkeen tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä. Lue uutinen piirin nettisivuilla: https://www.sll.fi/etela-hame/2023/11/20/toivo-evon-kansallispuistosta-elaa/

***

Ensi vuonna 2024 luonnonsuojelupiirin toiminnan teemana on lähiluonto. Tavoitteenamme on kiinnittää huomiota arkipäiväisten lähiluontokohteiden monimuotoisuuteen ja hyvinvointivaikutuksiin sekä kouluttaa jäseniämme toimimaan lähiluonnon puolesta.

Kärkölän luonnonystävät kokoontuu pitkän tauon jälkeen vuosikokoukseen torstaina 11.1.2024 klo 17 (Senioritupa Raita, Virkatie 3, Järvelä). Kahvitarjoilu. Kokouksessa valitaan yhdistykselle hallitus ja suunnitellaan toimintaa. Tervetuloa kärköläläiset ja kärkölänmieliset!

Talvella järjestämme jo perinteeksi muodostuneen webinaarisarjan, jonka aiheena on kansalaishavainnointi ja -vaikuttaminen. Silmät auki luonnossa -webinaarit pidetään viikoilla 6, 8, 10, ja 12. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan tammikuussa. Seuraa tiedotusta!

Keväällä kampanjoimme pienvesien puolesta. Pyydämme jäseniltämme tietoa ja tarinoita lähteistä, puroista, noroista ja lammikoista sekä niiden nimistä ja osallistumme Hämeen ely-keskuksen lähteikkökartoitukseen.

Keväällä ja alkukesällä järjestetään vieraskasvien kitkentätalkoita ja juhlitaan Luonnonkukkien päivää 16.6.

Tervetuloa mukaan toimintaan! Piirin ja paikallisyhdistysten tapahtumat löytyvät nettisivujen tapahtumakalenterista: https://www.sll.fi/etela-hame/toiminta/tapahtumat

***

Joulu on lahjojen aikaa! Anna lahja luonnolle ja tee lahjoitus Suomen luonnonsuojeluliitolle.

Voit lahjoittaa täällä: https://www.sll.fi/anna-joululahja-luonnolle/

Muista myös Suomen luonto -lehden joulukampanja!

Tutustu tarjoukseen täällä: https://suomenluonto.fi/kampanjat/anna-hyvan-mielen-joululahja-tilaa-suomen-luonto/

Jäsenenämme olet osa valtakunnanlaajuista luonnonystävien yhteisöä ja mahdollistat Suomen luonnonsuojeluliiton työn luonnon hyväksi. Jäsenemme ovat meille tärkeitä, sillä jäsenmaksuilla rahoitetaan erityisesti piirin ja paikallisyhdistysten toimintaa. Kiitos kun olet jäsen!

***

Luonnonsuojelupiirin toimisto on joululomalla 15.12.2023 – 8.1.2024. Palataan tammikuussa!

Kiitos menneestä luonnonsuojeluvuodesta! Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri toivottaa rauhallista joulua ja mukavia lähiluontohetkiä vuodelle 2024!