Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Vesimerkillistä menee metsään

Rehevä joenrantamaisema, vihreitä saniaisia ja tummaa vettä
Jokilanjoki. Kuva: Johanna Viitanen

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin pidetty podcastsarja Vesimerkillistä on saanut jatkoa. Toinen tuotantokausi, Vesimerkillistä menee metsään, kertoo nimensä mukaisesti metsäluonnosta ja metsien suojelusta. Podcast sisältää monipuolisesti asiantuntijahaastatteluja, luonnonääniä ja luonnon- ja kulttuuriperintöön liittyviä ajankohtaisia aiheita. Vaikka kohdealueena on eteläinen Häme, saavat muutkin kuin hämäläiset tästä varmasti paljon irti!

Podcastin ensimmäisessä jaksossa Vesimerkillistä menee lehtoon!

Lehdot ovat kuin suomalainen versio sademetsistä: tiheitä, reheviä ja täynnä jännittäviä kasveja ja eläimiä. Toisaalta ne ovat herkkiä ja yhä harvinaisempia elinympäristöjä. Vesimerkillistä-podcastista tutut Silja ja Johanna tutustuvat lehtojen lajiston ohella myös lehtojen merkitykseen hämäläisessä mielenmaisemassa.

Lehtoluonnon ohella pohdiskellaan ilmastonmuutoksen vaikutusta metsiimme. Näyttääkö Etelä-Hämeen metsissä aikanaan siltä kuin tammivyöhykkeen metsissä nyt? Turun kaupungin metsätalousinsinööri Timo Vahala valottaa tulevaisuuden mahdollisia kehityskulkuja.

Metsien muutoksesta kertoo myös valokuvataiteilija Sanni Seppo, joka osallistuu metsävaikuttamiseen taiteen keinoin. Lisäksi Päijänteen luonnonperintösäätiön koordinaattori Sirpa Rautiainen kertoo säätiöiden tekemästä konkreettisesta metsiensuojelutyöstä.

Vesimerkillistä menee metsään-podcastia voit kuunnella osoitteessa Anchor.fm/vesimerkillista, Spotifyssa ja yleisimmissä podcast-palveluissa. Ensimmäisen jakson pääset kuulemaan täältä.