Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Ylöjärven yhdistys

Ylöjärvi
Navigaatio päälle/pois

Tunnelmia Raakkujaisista

Päivölässä Ruonanjoen rannalla järjestetty kulttuuritapahtuma Raakkujaiset oli jymymenestys ja keräsi satapäisen jokihelmisimpukan eli raakun suojelusta kiinnostuneen yleisön. Tapahtumassa nähtiin koskettavia luntoaiheisia esityksiä ja puheenvuoroja. Alla näet tunnelmia näistä.

Jaakko Löytty esiintymässä
Jaakko Löytty esitti uutta ja vanhaa ja sai yleisönkin laulamaan mukana.

Anni Kytömäki ja Heikki Erkinaro keskustelemassa raakuista.
Anni Kytömäki ja Heikki Erkinaro keskustelemassa raakkujen elämästä ja statuksesta suojelun kohteena. Kytömäki nimitti raakkua ”karismaattiseksi pienfaunaksi”.

Pekka Kytömäki ja Niklas Salmi esittävät luontoaiheista runoutta dialogina.
Niklas Salmi ja Pekka Kytömäki esittämässä luontoaiheista runodialogia.

Tapahtuman moottorit Eero Jurvelin (oik.) ja Timo Järvenpää yleisön edessä
Tapahtuman moottorit Eero Jurvelin (oik.) ja Timo Järvenpää yleisön edessä.

Eero Jurvelin Ylen haastateltavana.
Eero Jurvelin Ylen haastateltavana tapahtuman aikana.

Lisäksi tapahtumassa järjestettiin paikallisten taiteilijoiden teoksista koottu taidehuutokautta raakun suojelun hyväksi, nähtiin Seppo Leinosen reaaliaikaista raakkukuvitusta sekä kuultiin raakkujen lemmenlomasta Konneveden asemalla. Tapahtumaa kanssamme olivat järjestämässä Life Revives -projekti sekä ELY-keskus.

Vakavasti uhanalaista raakkua on luonnehdittu ”Ylöjärven saimaannorpaksi” ja yhdistyksemme tekee väsymätöntä työtä sen elinolosuhteiden parantamiseksi. Vireillä on mm. esitys Tampereen vedenottoluvan tarkistamisesta Pirkanmaan ELY-keskukselle koskien raakun esiintymisjokea, jossa veden pinta on vuodesta toiseen vaarallisen alhainen aiheuttaen mm. raakkujen menehtymistä jäätyen.