Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Ylitornion-Pellon yhdistys

Ylitornio-Pello
Navigaatio päälle/pois

Luontovalokuvia esillä Galleria Tilassa Torniossa

Näyttely avoinna Galleria Tilassa Torniossa osoitteessa Hallituskatu 14, 28.11 – 16.12.2023. Avoinna ti-pe klo 13-17 ja la klo 12-15.

”Torniossa on esillä Galleria Tilassa ylitorniolaisen Juhani Syväojan valokuvia tästä päivästä lähtien. Ne esittelevät Tornionlaakson luontoa rajan molemmin puolin Tornion, Ylitornion ja Övertorneån alueilta. Ne ovat syntyneet kymmenen viimeisimmän vuoden aikana seuraamalla samoja maisemia, joiden valaistus ja tunnelmat uudistuvat alituiseen.

Kuvat eivät pyri dokumentoimaan Tornionlaaksoa vaan pikemminkin vangitsemaan tunnelmia ja hetkiä, jotka ovat olleet erityisen merkityksellisiä ja kauniita.

– Vuosi vuoden jälkeen palaan aina samoille kuvauspaikoille paikatakseni aikaisemman kuvani puutteita. Luonto ei kuitenkaan koskaan noudata samaa kaavaa, vaan maisema ja siitä syntyvä valokuva on aina uusi ja tuore, Syväoja toteaa.”

Lainaus toimittaja Johanna Lipposen kirjoittamasta artikkelista.