Sijainti: Pääsivu

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry

Etusivu_kuva

Lapin luonnonsuojelupiiri on Suomen luonnonsuojeluliiton alueellinen piiriorganisaatio, jonka pääasiallinen tehtävä on lappilaisen luonnon ja kulttuuriperinnön puolustaminen. Lapin luonnonsuojelualueen paikallisjärjestöt järjestävät aktiivisesti retki- ja muuta toimintaa luonnon ja paikallisten ihmisten hyväksi.

Monimuotoisen lappilaisen luonnon ja puhtaan elinkelpoisen ympäristön puolesta!

 

Tee kertalahjoitus! Lahjoituksellasi tuet luonnon- ja ympäristönsuojelua. Voit myös ilahduttaa ystävääsi merkkipäivän lahjoituksella! Piirin rahankeräystili on FI19 5640 0220 2968 47.

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry:n Lapin poliisilaitokselta saama rahankeräyslupa 7.6.2016 RA/2016/233, voimassa 7.6.2016-6.6.2017. Toimeenpanoalue on Lapin maakunta. Varoja kerätään kaivostoiminnan aiheuttamien haittojen torjuntaan, tapahtumien ja leirien järjestämiseen sekä yleiseen suojelutyöhön. Mikäli haluat kohdentaa lahjoituksesi, mainitse Viesti-osiossa haluamasi käyttötarkoitus. Varat on tarkoitus käyttää 7.6.2016 lähtien edellä mainittuihin tarkoituksiin niin kauan kuin varoja riittää. Käytännön toimeenpanija on piirin toiminnanjohtaja Tarja Pasma. Rahankeräysasetus 4 §.

 

Katso minidokumentti aiheesta Kaivoshankkeet varjostavat Lapin luontoa.

 

Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavavalmistelu

Lapin liitto käynnisti syksyllä 2014 Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavavalmistelun. Piiri on lausunut kaavaluonnoksesta 9.2.2015 ja kaavaehdotuksesta 1.2.2016. Tietoa kaavavalmistelusta löytyy Lapin liiton verkkosivulta http://www.lappi.fi/lapinliitto/maakuntakaavoitus/vireilla.

Lapin maakuntaliiton hallitus pannee kaavan nähtäville elokuun puolessaa välissä 2016 ja muistutusten antoaika on 1 kk. Todennäköisesti marraskuun kokouksessa liittohallitus päättää sitten lähettää kaavan valtioneuvostoon Naturasta poikkeamismenettelyä varten. Valtioneuvosto pyytänee Kemihaaran soiden Natura-alueen purkamisesta Euroopan komission lausunnon. Prosessi kestää vuosia ja sen päätyttyä Lapin maakunnan valtuusto kuuluttaa kaavan taas nähtäville.

Lisätietoa kaavoituksesta löytyy Lapin liiton sivulta http://www.lappi.fi/lapinliitto/maakuntakaavoitus/vireilla

 

 

Pyrimme pitämään verkkosivut ajan tasalla toiminnastamme, mutta joskus viivettä voi olla jopa pari kuukauttakin. Jos sinulla on jotain huomautettavaa sivujen ulkonäöstä, sisällöstä yms. ota yhteyttä piirin toiminnanjohtajaan Tarja Pasmaan, 040 823 2443, lappi@sll.fi.

Piirin oma logo

 

 

 

Liity jäseneksi

Vaihda ekoenergiaan

Luontokauppa

Luonnonsuojelija -lehti