Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Ylitornion-Pellon yhdistys

Ylitornio-Pello
Navigaatio päälle/pois

Lapin tuu­li­voi­ma­sel­vi­tyk­sen kuntatilaisuus

Lapin liiton koordinoima Lapin tuulivoimaselvitys 2022 -hanke järjestää tällä hetkellä kuntatilaisuuksia ympäri Lappia. Lapin tuulivoimaselvityksessä halutaan kuulla lappilaisten ihmisten käsityksiä tuulivoimarakentamiselle soveltuvista alueista Lapissa – pois lukien saamelaisten kotiseutualueet.

Tilaisuuksissa kerrotaan kunnan tuulivoimarakentamiselle soveltuvista alueista, ja kuullaan kuntalaisia, mökkiläisiä, sekä paikallisia yhteisöjä ja järjestöjä. Näiden tilaisuuksien tietojen avulla kartoitetaan sosiaalisesti hyväksyttävät tuulivoimala-alueet Lapista. Nyt on siis sopiva sauma olla sanomassa oma mielipide ja kysymässä lisätietoja tuulivoiman vaikutuksista alueelle, maanomistajille, eri elinkeinoille ja luonnolle. Ratkaisun tekevät aina kuntapäättäjät, ja näissä tilaisuuksissa he saavat kuntalaisten ajatuksia tuulivoimasta tietoonsa.

Kuntakohtaisissa työpajoissa käsitellään erityisesti sen kunnan alueella sijaitsevia tuulivoimarakentamiselle soveltuvia alueita. Tilaisuudet pyritään pitämään paikan päällä kunnassa ilman etäyhteyksiä.

Ylitornion työpaja järjestetään kunnanviraston auditoriossa ma 12.9.2022 klo 17-19.

Pellon työpaja järjestetään kunnantalon valtuustosalissa 26.9. klo 17-19

Kuulemistilaisuuksissa kerättyä aineistoa tarkastellaan selvityksen tuloksissa yhdessä tuulivoimapotentiaalitarkastelun kanssa. Keskeisiä tuulivoimarakentamisen sidosryhmiä ovat muun muassa alueen asukkaat, kunnat, maanomistajat, poronhoitajat ja matkailun edustajat.

Lapin liiton tuulivoimaselvitys

LISÄÄ TIETOA AIHEESTA
Lisätietoja tilaisuuksista saa ottamalla yhteyttä hankkeen projektipäällikkö Mikko Kellokumpuun sähköpostilla osoitteeseen: mikko.kellokumpu@lapinliitto.fi tai soittamalla puhelimella numeroon 040 489 0738.

Hankkeeseen voi tutustua tarkemmin Lapin liiton hankesivuilla osoitteessa: https://www.lapinliitto.fi/aluesuunnittelu/lapin-tuulivoimaselvitys-2022-hanke/

Tuulivoimaloiden tuottamasta uusiutuvasta energiasta käytävä keskustelu on lisääntynyt ilmastonmuutoksen seurauksena. Alkuvuoden 2022 muutokset turvallisuusympäristössä ovat vaikuttaneet siihen, että myös Suomessa on lisääntynyt tarve etsiä korvaavia energialähteitä ja vähentää riippuvuutta Venäjältä tuotavasta energiasta. Nyt tehtävä selvitys perustuu tietoon ja eri toiminnoille asetettuihin suojavyöhykkeisiin suhteessa tuulivoimaan.