Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri

Varsinais-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Varsinais-Suomen luon­non­suo­je­lu­pii­rin ym­pä­ris­tö­pal­kin­to 2021 Yläneen Luon­to­ka­pi­ne­til­le

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin syyskokous 6.11. Turussa luovutti luonnonsuojelupiirin ympäristöpalkinnon Yläneen Luontokapinetille arvokkaasta työstään luonto- ja ympäristökasvatuksen hyväksi. Palkinto on luovutettu luonnon- tai ympäristönsuojelussa ansioituneelle taholle tai henkilölle vuodesta 2007.

Luontokapinetti on luonto- ja ympäristökasvatukseen erikoistunut luontotiedon keskus Pöytyän Yläneen Kirkonkylässä lähellä Pyhäjärveä. Luontotiedon keskuksessa on kattava ja monipuolinen luontonäyttely, hyvin varustellut kokoustilat ja kaikenikäisille oppijoille elämyksiä tarjoava luontokoulu. Lisäksi Luontokapinetti tarjoaa tietoa lähiseutujen luontomatkailukohteista, oppaista, palveluista ja varusteista. Kapinetin läheisyydessä on myös geologinen luontopolku, jonka varrella on näkötorni. 

Luontonäyttelyyn onkin mahdutettu koko maailmankaikkeus. Se kertoo kävijälleen kokonaisvaltaisesti maasta, maata peittävistä metsäistä ja soista, niiden eläimistä ja kasveista sekä kaikkia tätä ympäröivästä ilmakehästä aina avaruuteen asti. Luontokapinetissa toimii myös luontokoulu.

Tänä keväänä Luontokapinettiin asennettiin aurinkovoimaa, sekä pieni tuuliroottori. Lisäksi energiaa ja sen käyttöä pyritään havainnollistamaan näyttelytilaan rakentuvalla energianurkkauksella, jossa voi esim. pyörää polkemalla saada aikaan diskon tai ladata kännykän tuulivoimalla. Luontokapinetti on toiminut vuodesta 2002 alkaen.

Luontokapinetin omistaa Pöytyän kunta ja toiminnasta vastaa Pöytyä-Oripää 4H-yhdistys, yhteistyössä kunnan kanssa.  

Lisätietoja Luontokapinetista:  minna.lukkala@4h.fi, 040 7373 243

Lisätietoja luonnonsuojelupiirin ympäristöpalkinnosta: Hannu Klemola, aluepäällikkö, varsinais-suomi@sll.fi, 040-372 5301