Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Apukinoksia saimaannorpille

Pekka Nykänen Saimaan norppa Siitinselkä 23.3.2022

Saimaannorpille kolataan tänäkin vuonna apukinoksia. Olen Metsähallituksen paikallinen yhteyshenkilö ja kokoan vapaaehtoisia Joroisten Haapaselälle kolaustalkoisiin. 

Tarkoitus on päästä jäille tammikuun aikana, kunhan ne vahvistuvat niin paljon, että siellä uskaltaa liikkua, ja toivottavasti taivaalta tulee lisää kolattavaa. Todennäköisesti yritetään päästä talkoisiin loppukuusta jonakin lauantaina tai sunnuntaina. 

Tarkempi päivä sovitaan myöhemmin tammikuussa. Talkoisiin osallistujalle riittää normaali, lumitöihin sopiva kunto. Mukana pitää olla oma kola tai lumentyönnin, jäällä liikkumiseen sopivat sukset tai lumikengät, sään mukaiset vaatteet ja jalkineet, jäänaskalit ja omat eväät. Kun porukka ja ajankohta ovat tiedossa, sovitaan kimppakyydeistä ja muista yksityiskohdista. 

Halukkaat norpanystävät voivat ottaa yhteyttä Merja Turuseen, puh 040 5926 077 ja sähköposti turunmer@gmail.com

terveisin 

Merja Turunen