Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Talvipäivä seisahtui

Joulukortti Liisa Tolvanen

Vuoden lyhin päivä on illassa. Vielä muutama viikko ja päivän jatkumisen havaitsee selvästi. Joulun seutu antaa mahdollisuuden seisahtua ja kaikessa rauhassa ihailla luonnon kauneutta ympärillämme. Päivän pituus ei moniakaan talvessamme viihtyvää eläintä suuresti jarruta, vaan aamulla on hanki täynnä uusia jälkiä pimeän puuhiaan tehneiltä eläimiltä. Asutusten lähellä viihtyvät rusakot ovat lyhyen valoisan hetken paikoillaan jossakin lähipuskan suojassa.

Pekka Varneslahti Rusakko 13.12.2022 Varkaus

Talviset muuttolintumme, koskikarat, ovat saapuneet ilahduttamaan virtapaikkojen vierailijoita. Pohjoisten virtapaikkojen jäädyttyä linnut saapuvat sulana pysyviin koskiin talvenviettoon.

Ilkka Koivisto Koskikara 15.12.2022 Varkaus

Saukon joulukalat ovat kotimaista lajia ja taatusti aina tuoreita. Suositaan me samaa linjaa joulupöydän antimissa.

Ilkka Koivisto Saukko 15.12.2022 Varkaus

Vuoden vaihteessa lintuharrastajien pinnalistat alkavat taas nollasta. Samalla ajatuksella voi kerätä vuosittain vaikka nisäkkäiden, perhosten tai kasvien havaintoja. Aina kun havaitsee uuden lajin, voi kartuttaa omaa listaa ja samalla karttuu lajitietämys lähes huomaamatta. Nyt on hyvä hetki laskea kuluneen vuoden listat ja perustaa uudet tulevalle vuodelle!