Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Kaamoksen keskeltä

Jaana Ylönen Jääpuikot 23.11.2022 Varkaus

Varkauden luonnonystävien syyskokous oli 15.11 Keskuskonttorilla. Kokoukseen osallistui 8 aktiivia. Enemmänkin olisi toki sopinut ja toivottavasti jatkossa kokouksiin osallistuisi isompi joukko. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Hallituksen kokoonpano säilyi ennallaan, kun erovuoroiset tulivat uudelleenvalituiksi.

Timo Immonen Luonnonystävien syyskokous 15.11.2022 Keskuskonttorilla

Luonnossa vuodenkierto kulkee kohti lyhimpiä päiviä. Näille korkeuksille ei vielä ole saatu merkittävää lumipeitettä. Pienemmät lammet ja järvet ovat jääpeitteen kannekseen saaneet, suuret järvenselät lainehtivat vielä vapaana. Pienenevät jäästä vapaana olevat vesistöt keräävät täällä sinnitteleviä vesilintuja. Aina kuin vain mahdollista, niin kannattaa vesistöt käydä kiikaroimassa havaintojen toivossa. Suurella todennäköisyydellä jostain isokoskeloita ainakin löytyy.

Pekka Varneslahti 19.11.2022 Isokoskelot Huruslahti Varkaus

Harmaalokkeja ja kalalokkejakin on vielä vesistöjen ympäristössä. Nuorten lokkien höyhenpuku ei ole puhtaan valkoinen, vaan eriväriset ruskeat ja harmaat sävyt vaihtelevat valkoisen lisänä riippuen lajista ja linnun iästä.

Pekka Varneslahti Harmaalokki 16.11.2022 Huruslahti Varkaus

Lintujen talviruokinnat ovat keränneet siivekkäitä tutkimaan tarjolla olevia eväitä. Talviruokintapaikoilta löytyykin monenlaisia syöttölaitteita ja lintulautoja. Hyvä syöttölaite on sellainen, mistä linnut käyvät hakemassa evästä siemen kerralla. Näin vältytään ylenpalttiselta siementen maahan tippumiselta eivätkä linnut pääse ulostamaan jyvien päälle.

Hannu Holopainen Talvilinturuokintoja 11.11.2022

Lintuyhdistys Kuikan perinteinen talvipinnaralli kisataan Pohjois-Savon alueella 3.12.2022. Kisa-alueeseen kuuluu myös Joroinen. Kokoa oma joukkue ja osallistu kisaan! https://www.lintuyhdistyskuikka.net/ajankohtaista/talvipinnaralli-la-3-12-2022/