Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Kevään edistymistä

Pekka Nykänen Naurulokki 12.4.2021

Lintujen kevätmuutto on kiivaimmillaan. Peipot ja rastaat ovat saapuneet suurin joukoin. Vesilintujen pääjoukot saapuvat lähiviikkoina.

Pekka Nykänen Järripeippo 13.4.2021 Varkaus

Ruokojärven lintutornille ei tällä hetkellä pääse kuin jalan polkuja kulkien Kaura-ahon suunnalta. Autojen parkkipaikkoja ei silläkään suunnalla ole juurikaan tarjolla. Hasinmäen tietä ei tornille kulkemiseen saa käyttää, tie on yksitystie ja päättyy talojen pihaan. Kaupungilta saadun tiedon mukaan vasta alkusyksystä saataneen tieyhteys tornille vievälle metsäautotielle.

Varkauden luonnonystävät järjestävät kevään muutonseurannat ja  tormiopastukset 18.4. ja 25.4 Lehtoniemen kärjessä klo 9-12. Jos paikalle osuu useampia vierata saman aikaisesti, muistattehan turvavälit ja muut koronan leviämistä rajoittavat ohjeet!

Pekka Nykänen Merimetso 11.4.2021 Varkaus

Viime päivät ovat hellineet päivittäisillä uusilla muuttajilla.  Lehtoniemestä on nähty silkkiuikku, merimetso, nauru-ja selkälokkeja sekä telkkiä ja tukkasotkia. Kaupungilla on nähty punarinta, harmaahaikara, meriharakka ja mustavaris.

Kalevi Sundqvist Meriharakka ja naurulokki 14.4.2021 Huruslahti

Joroisten pellot ovat houkutelleet muutolla olevia petolintuja.

Kalevi Sundqvist Sinisuohaukka koiras 14.4.2021 Joroinen

 Puomilansalmi on jo saanut kaulushaikaransa, samoin ensimmäiset kuovit, metsäviklot ja taivaanvuohet on havaittu Joroisten puolella. Metsähanhia on pelloilla lepäämässä parhaillaan satoja joukossa joitakin tundrahanhia.

Ilkka Koivisto Kaulushaikara 11.4.2021

Ensimmäiset perhoset lähtevät lentoon heti kun lämpötila lähenee +15 astetta. Aikuisina talvehtivat tyttöperhoset, nokkosperhoset ja sitruunaperhoset  ilahduttavat luonnossa liikkujia.

Pekka Varneslahti Koivuntyttöperhonen 12.4.2021 Puomilansalmi

Kevät saa esille myös muuta luonnon muokkaamaa kauneutta. Oheinen puu on Ämmänkosken kuohujen hioma taideteos.

Ilkka Koivisto Puutaidetta Ämmänkoskelta 12.4.2021