Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Valkoista valoa

Heikki Pentikäinen Saukot Pirtinvirrassa 17.1.2021

Alkutalven valot antavat hienot puitteet kameran kanssa luonnossa liikkujille.

Pekka Nykänen 16.01.2021 Varkaus
Pekka Nykänen Siitinselkä 16.1.2021

Pinnalistojen päivityksiä tarvitsee lintuharrastajien tehdä tiuhaan näin vuoden alussa. Kaikki tututkin lajit merkitään listoihin ja uusia lajihavaintoja tulee lähes joka päivä. Talvi on erinomainen aika aloittaa lintuharrastus ja opetella tuntemaa uusia lintulajeja.

Pekka Nykänen Viherpeippo Varkaus 16.1.2021

Talvisilla ruokintapaikoilla yleinen viherpeippo aloittaa kevätliverrykset puiden latvaoksilla heti, kun talven ensimmäiset aurinkoiset päivät aukeavat pilviverhon takaa.

Naakkapari vahtii ohikulkijoita Hertunrannassa.

Pekka Nykänen Naakat Hertunranta 16.1.2021

Kaupunkimaiseman talvilintuihin kuuluu kesykyyhky, tuttavallisesti puluksi mainittuna. Pulut voivat pesiä läpi vuoden sopivissa suojaisissa paikoissa ja niillä voi olla poikasia ihan keskitalvellakin.

Pekka Nykänen Kesykyyhky 9.1.2021 Varkaus

Koskikaran löytää sulana pysyvistä virtapaikoista. Tänä talvena karoja on havaittu ainakin Ämmäkoskessa ja Honkakoskessa Honkapirtin lähellä. Leppävirralla Konnuksen kanava on myös tunnettu koskikarojen talvehtimispaikka. Koskikaran liverrys kantaa yli kohisevien virtavesien läpi talven.

Kalevi Sundqvist Koskikara Honkakoski 15.01.2021

Varkauden kaupunkia ympäröivät vesistöt tarjoavat elinympäristön saukoille. Näitä puuhakkaita nisäkkäitä voi seurata kaupungin paraatipaikoilta. Läpi talven sulana pysyvä Pirtinvirta on saukkojen talvinen ruoka-aitta. Luonnossa havaitsemistaan nisäkkäistä voi myös pitää itsellään pinnalistaa!

Heikki Pentikäinen Saukko 17.1.2021 Pirtinvirta

Hyvin on saukon saalistus onnistunut silmävammasta huolimatta.