Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Torniopastus Ruokojärven lintutorni 28.4.2019

Kulunut viikko vei lumet lintutornin maisemista. Tiistain pidimme puuntekotalkoot tornilla ja Holopaisen Hannu toi laavuun kasan kuivia polttopuita. Kuivat puut oli jo poltettu, onneksi autossa oli kassillinen kuivia puita kun aamulla virittelimme nuotiota.

Aamu oli kylmä, yöllä oli lämpötila varmaan vähän aikaa ollut miinuksella. Tuuli kävi idästä.

Parkkipaikalle kuului palokärjen rummutus ja puita hakiessa siihen kuului myös rautiaisen ja peukaloisen laulu.

Järvellä oli mukavasti uiveloita, 5k ja 5n. Silkkiuikkupari oli jo pesänrakennus puuhissa. Kaulushaikaroita kuului kahdesta eri paikasta ja toinen linnuista lensi ihan tornin editse. Ruoskosuohaukkapari näyttää aloittaneen pesinnän, kovin paikallisena tornin edustalla pyörivät.

Metsähanhia lensi 5 linnun parvi, muutama niittykirvinen nähtiin ja kuultiin, yksi muuttava varpushaukka eikä juuri muuta muuttoa ollut havaittavissa.

Kaikkiaan näimme 32 lajia. Tapahtumassa kävi 25 vierasta joista 11 oli lapsia.

LAJILISTA: punarinta, laulujoutsen, telkkä, haapana, tavi, kaulushaikara, isokoskelo, pajusirkku, uivelo, sinisorsa, ruskosuohaukka, varis, metsähanhi, käpytikka, taivaanvuohi, valkoviklo, laulurastas, niittykirvinen, sinitiainen, talitiainen, sepelkyyhky, korppi, räkättirastas, kalatiira, varpushaukka, virhervarpunen, peippo, naurulokki, harmaalokki, palokärki, kurki, kuovi.