Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Luonto on aina avoinna – Monipuolisia retkikohteita löytyy läheltä ja kauempaa

Kuva: Miia Kuisma

Kevät tekee sen luonnostaan, houkuttelee ihmiset ulos luontoon, mutta tämä poikkeuksellinen kevät on osoittanut luonnon olevan suomalaisille henkireikä. Luonto rauhoittaa mieltä ja lievittää stressiä, virkistää ja liikuttaa, antaa luontaista puolustuskykyä ja tarjoaa elämyksiä ja havainnoitavaa. Suomessa lähiluontoon pääsee usein jo pihalla tai vähintään parin korttelin päästä kotoa. Lähiluonnon lisäksi Mikkelin seudun metsät, suot, rannat ja vedet tarjoavat monia upeita kohteita löydettäviksi.

Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistyksen aktiivit ovat koonneet vinkkejä seudun retkikohteista yhdistyksen nettisivuille kaikkien hyödynnettäviksi. Kohteita löytyy niin kävely- ja pyörämatkan päästä Mikkelin keskusta kuin etäämpää seudulta. Kohteista on mm. karttalinkit ja ajo-ohjeet, jotka toivottavasti madaltavat kynnystä lähteä tutustumaan uuteen paikkaan.

Viime viikolla saimme iloisia uutisia suositulta Säynätin retkeilyalueelta, joka sijaitsee reilun 10 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Säynätin alue sisältyy Mikkelin kaupunginhallituksen päättämiin uusiin luonnonsuojelualueisiin. Kaupunki perustaa luonnonsuojelualueen Säynättiin METSO-suojeluohjelman korvauksella. Suojelupäätös takaa alueen metsäisyyden säilymisen ja lajiston luontaisen kehittymisen puiden kasvaessa kokoa, ikääntyessä, keloutuessa, pökkelöityessä ja päätyessä maapuiksi. Tämä luonnonmetsän elinkierto tarjoaa elintilaa monipuoliselle kasvi- ja eläinlajistolle ja uusille puusukupolville. Toivomme kaupunginvaltuuston aikanaan vahvistavan suojelupäätöksen. Luonnonsuojeluyhdistys teki Säynätin alueen metsien suojelusta kaupungille aloitteen loppuvuodesta 2017.

Nauttikaa luonnosta!