Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Järjestöt kutsuvat keskustelemaan viheralueiden merkityksestä ­kau­pun­ki­ra­ken­tees­sa

Urpolanjoki. Kuva: Markku Nironen.

Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistys ry.

Mikkelin Latu ry.

Etelä-Savon Lintuharrastajat Oriolus ry.

 

TIEDOTE 11.12.2018

 

Luonto kuuluu myös kaupunkiin ja palvelee asukkaita monin tavoin

– Miksi luonnon arvostus ei näy osayleiskaavassa?

Kaupunkilaisia ovat syksyn mittaan keskusteluttaneet useat aiheet Mikkelin kantakaupungin osayleiskaavaluonnoksessa. Useimmat niistä ovat liittyneet viheralueiden suunniteltuun rakentamiseen. Viheralueet ja erilaiset luontokohteet palvelevat niin asukkaiden virkistäytymistä kuin liikuntaharrastuksiakin, niitä käytetään opetuskohteina ja ne ovat tunnettu vetovoimatekijä matkailussa. Viheralueet ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjiä ja ne mm. puhdistavat ilmaa ja suodattavat ja pidättävät valumavesiä.

Järjestöt kutsuvat kaupunkilaiset ja kaikki kiinnostuneet tahot keskustelutilaisuuteen viheralueiden merkityksestä kaupunkirakenteessa. Avoin keskustelutilaisuus järjestetään tiistaina 18.12.2018 klo 17.00 Yliopistokeskuksen auditoriossa (Lönnrotinkatu 5, Mikkeli).

Tilaisuuden ohjelmassa on mm. lehtori Martti Hahtolan kuvaesitys Kaihunharjun alueen luontoarvoista sekä luokanopettaja Marjo Juhakosken puheenvuoro Ratinlammesta Lähemäen koulun lähiluontokohteena ja sen opetuskäytöstä. Mikkelin kaupungin kaavoituspäällikkö Ilkka Tarkkanen esittelee kaavoittajan näkemyksiä aiheista ja vastaa kysymyksiin. Myös kaupunginvaltuutetut on kutsuttu tilaisuuteen.

Tilaisuudessa on mahdollisuus nostaa esiin myös muita teemoja osayleiskaavoitukseen liittyen.

 Vapaa pääsy.

Tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan!

 

Järjestäjät: Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistys ry., Mikkelin Latu ry. ja Etelä-Savon Lintuharrastajat Oriolus ry.

 Lisätietoja: Miia Kuisma, p. 040 6632 606, suur-savo@sll.fi.