Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Syysretkellä keskusteltiin Säynätin suojelusta

Kuva: Outi Airaksinen

Suur-Savon luonnonsuojeluyhdistys järjesti syysretken Mikkelin kupeessa sijaitsevalle Säynätin metsäalueelle sunnuntaina 23.9.2018. Aurinkoisessa syyssäässä retkeiltiin noin viidentoista ihmisen voimin. Säynätin polut veivät kulkijat metsiin, rannoille ja pienten suolaikkujen luo.

Säynätin maastot ovat Mikkelin kaupungin omistuksessa. Aukot ja ojitukset uhkaavat talousmetsinä hoidettavien Säynätin metsäalueiden luonto- ja maisema-arvoja. Yhdistys onkin ehdottanut kaupungille, että se perustaisi alueelle luonnonsuojelualueen, ja retkelle oli kutsuttu kaupunkilaisten lisäksi päättäjiä kertomaan suojelualoitteen etenemisestä. https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/fc58a418-6a0a-42cc-8b3d-67be2f8d8c57

Kuntapäättäjistä ehti tällä kerralla mukaan kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Veli Liikanen (vihr.), mutta retkikutsu poiki useita muitakin yhteydenottoja ja keskusteluja kaupungin luottamushenkilöiden tahoilta.

Lisätietoa Säynätistä Mikkelin kaupungin sivustolla: https://www.mikkeli.fi/sisalto/ota-yhteytta/liikuntapaikat/ulkoliikuntapaikat/ulkoilureitit-ja-alueet/saynatin-retkeilyreitti