Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Arvokas luonnon­suojelu­alue ­Pertunmaalla sopii oma­toimiseen retkeilyyn

Honkaniemen 115 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue viitostien läheisyydessä Pertunmaalla on yksi Etelä-Savon suurimpia vanhan metsän suojelualueita.

Kuva: Miia Kuisma

Kyseessä on vanha metsä ja yksi valtakunnallisen METSO-suojeluohjelman kohteista. Alueella on järeitä kuusikoita, kosteaa korpimetsää ja poikkeuksellisen runsas petolinnusto. Suur-Savon yhdistys pitää Honkaniemeä yhtenä Etelä-Savon merkittävimmistä metsäisistä suojelualueista ja näkee, että siitä on iloa kaikille koskematonta luontoa arvostaville ihmisille.

Lauantaina 1.9. Suur-Savon yhdistys järjesti opastetun metsäretken Honkaniemen suojelualueelle. Retkellä toimivat oppaina metsätalousneuvoja Raimo Ulmanen kertoen alueen historiasta ja metsistä, sekä ornitologi Silvo Pöysä kertoen alueen linnustosta. Retkelle osallistui neljäkymmentä reipasta ulkoilijaa.