Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Sastamalan yhdistys

Sastamala
Navigaatio päälle/pois

Talkoilla elintilaa ketonukille

 

Toukokuun lopulla raivattiin elintilaa ketonukille. Sastamalan ympäristöyhdistys talkoili 27.5.2021 yhdessä kaupungin puistotoimen kanssa. Uutterat talkoolaiset kitkivät erittäin uhanalaisen ketonukin kasvupaikalta muun muassa komealupiinia. Kasvupaikka on rauhoitettu luonnonsuojelualueena.

Ketonukki (Androsace septentrionalis) on pieni ja hento kuivien niittyjen ja ketojen kasvi. Laji on harvinaistunut perinnebiotooppien hupenemisen ja elinympäristöjen rehevöitymisen myötä. Ketonukki onkin lailla rauhoitettu. Rauhoitetun kasvin tai sen osan poimiminen, kerääminen, irti leikkaaminen, juurineen ottaminen tai hävittäminen on kielletty, samoin sen siemenien kerääminen.