Sijainti: Pääsivu

Luonnonsuojelupiiri toimii!

 

Isopajusuo.jpg

 

Kesällä muun muassa suoretkeillään


Mikä on suomalaisen suoluonnon monimuotoisuuden salaisuus. Sitä selvitetään kesäkuussa retkillä Pyhännän Isolle Pajusuolle ja Kuivaniemen Koiransuolle. Nekin ovat luontohelmikohteitamme. Soilla hierotaan tuttavuutta suoluontotyyppien kanssa ja aistitaan maisemaa, äänimaailmaa ja tuoksuja. Suo on myös monessa mukana, kuten vesien- ja ilmastonsuojelussa. Niitä uhkia ovat varsinkin kaivoshankkeet, niin turpeen kuin jalometallienkin.


Tervetuloa kanssamme Suomen luontoon!


karahkalamminsuonkorpi.jpg

 

 

Luontojärjestöjen tavoite on Sanginjoen ulkometsän kansallispuistotasoinen suojelu

 

kalimenjoen-myllykoski.jpg

Kalimenjoen Myllykoski lokakuisessa asussa

Sanginjoen aluetta käyttävät niin retkeilijät, koululuokat, päiväkotiryhmät, tutkijat, luontokuvaajat, turistit, matkailuyrittäjät, luontoharrastajat, ulkoilijat, marjastajat kuin sienestäjätkin. Se on metsän jalostamista metsänä. Vain suojelu turvaa parhaiten kaikki nämä käyttömuodot sekä vielä luontoarvot.

Sanginjoen ulkometsän luontoarvot eli uhanalaisen ja silmälläpidettävän eliölajiston määrä, metsien rakennepiirteet, alueen koko sekä virkistyskäyttörakenteet ovat samaa luokkaa kuin keskisuurissa eteläsuomalaisissa kansallispuistoissa, kuten Nuuksiossa.

Kaikista Oulun kaupungin metsistä Sanginjoen ulkometsään ehdotettu suojelualue, 1156 hehtaaria, kattaisi vain noin 6 prosenttia. Valtava enemmistö kaupungin metsistä on talouskäytössä.

Suojelualoite (pdf)

Oulu sai ulkometsän lahjoituksena Ruotsin kuninkaalta kaupungin perustamisen yhteydessä vuonna 1605. Se on oululaisten merkittävin lähiluontoalue.

LUE TÄÄLTÄ, millaista maankäytöllistä ohjausta luonnonsuojelupiiri ehdottaa Sanginjoen ulkometsän alueelle kansallispuistotasoisen suojelun mahdollistamiseksi jossain vaiheessa.

 

KOLLAJA KESTI

 

                Soutajat Iijoella.jpg

Kesällä soudetaan Iijoella 35. kertaa ja juhlitaan 30-vuotissynttäreitä viettävää koskiensuojelulakia.

 

 

                 vanamo.jpg


Tervetuloa toimintaan mukaan !

Tapahtumat
Teeriyöretki 28.04.2017 18:00 - 12:00
Tulvaretki Iijoelle 12.05.2017 - 14.05.2017
Villiinny keväästä - Kevättapahtuma Sanginjoella 20.05.2017 12:00 — Loppulan talo, Sanginjoentie 1101, Oulu
Rakastu kesäyöhön - Luonnonkukkaretkiä 17.06.2017 12:00 — Loppulan talo, Sanginjoentie 1101, Oulu
Retkelle Isolle Pajusuolle 20.06.2017 10:00 - 16:30 — Pyhäntä
Tulevat...
ppmaa-logo-400.jpg


Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin motto

Toimimme yhdessä paikallisyhdistystemme kanssa muutosvoimana luonnon suojelun ja monimuotoisuuden sekä kestävän elämäntavan ja ympäristön terveyden edistämiseksi.

 

etusivukuva.jpg