Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Jatkuvan kasvatuksen webinaarin materiaalit

Suomen Luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys ry piti maanantaina 11.4. webinaarin jatkuvasta kasvatuksesta eri näkökulmista.

Tilaisuuden avasi SLL Oulun puheenjohtaja Inka Karvonen, jonka puheenvuoro loi yleiskuvan metsien asemasta, tilasta ja käytöstä Suomessa, sekä mainitsi konkreettisia keinoja, joita me kaikki voimme tehdä monimuotoisemman luonnon saavuttamiseksi. Tässä Inkan esitys: Metsien jatkuva kasvatus 110422.

Suomen luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Hanna Aho puhui jatkuvan kasvatuksen luonto- ja ilmastohyödyistä. Esityksen lähteinä käytettyihin julkaisuihin kannattaa myös tutustua. Esitys kokonaisuudessaan täällä: Jatkuvan kasvatuksen ilmasto- ja luontohyödyt_HA. Videotallenne: https://www.youtube.com/watch?v=2PATmWD8SUI

Itä-Suomen yliopiston metsätalouden suunnittelun professori Timo Pukkala kertoi jatkuvan kasvatuksen taloudellisista hyödyistä, kun metsässä tukin määrä kasvaa ja kulut pienenevät. Lisäksi Timo mainitsi muitakin jatkuvan kasvatuksen hyötyjä, kuten metsän ekologisen resilienssin kasvamisen mm. kirjanpainajaa vastaan, sekä tulevaisuuden ekologiset kompensaatiot. Esitysmateriaali löytyy täältä: Pukkala_Jatkuvan kasvatuksen webinaari 11.4.2022. Videotallenne: https://www.youtube.com/watch?v=7ZzHk2VUmtU

Metsätalousteknikko Mikko Tappura Metsä-Tappurasta puhui jatkuvasta kasvatuksesta sahayrittäjän näkökulmasta. Hän mainitsi puheenvuorossaan muun muassa tukkipuun saatavuuden hankaloitumisen. Videotallenne: https://www.youtube.com/watch?v=OJZrwtH7bj8

Yrittäjä Osmo Palosaari Metsäsuunnittelu Hollanti Oy:stä puhui jatkuvan kasvatuksen käytännön suunnittelusta ja toteutuksesta, esimerkiksi kalustoon ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi Osmo kävi esityksessään läpi konkreettisia esimerkkejä jatkuvan kasvatuksen alueista. Osmon esitys: Jatkuvan kasvatuksen webinaari 11.4.2022. Videotallenne: https://www.youtube.com/watch?v=5DwxDH3IBHA

Loppukeskustelussa käytiin vielä läpi, että jatkuvan kasvatuksen aloittamiseksi metsänomistajan kannattaisi etsiä tietoa jatkuvasta kasvatuksesta, kysellä asiasta alan osaajilta sekä tunnistaa metsäkohde, jossa toteuttaa jatkuvaa kasvatusta.

Kiitos kaikille webinaariin osallistuneille!