Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Yhdistykselle Pohjois-Pohjanmaan ym­pä­ris­tö­tie­toi­suus­pal­kin­to

Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuspalkinto v.2019 on myönnetty Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistykselle liittyen haitallisten vieraslajien torjumiseksi tekemäämme työhön.

Jättipalsamitalkoot
Yhdistys on järjestänyt useita talkoita haitallisten vieraslajien torjumiseksi.

Haitallisten vieraslajien leviäminen on maailmanlaajuisesti yksi tärkeimmistä (joskaan ei aivan tärkein) luonnon monimuotoisuuden hupenemista aiheuttavista syistä. Haitalliset vieraslajit ovat alueen alkuperäiseen luonton kuulumattomia lajeja, jotka leviävät hallitsemattomasti vieden elintilan alkuperäislajeilta. Oulun seudulla haittaa aiheuttavat mm. kurttulehtiruusi (peittää harvinaisia avohiekkaisia ympäristöjä), jättipalsami (yksipuolistaa ranta- ja lehtokasvillisuutta) sekä supikoira (tuhoaa vesilintujen pesiä).

Yhdistyksemme on järjestänyt vuosittain useita talkoita jättipalsamin torjumiseksi. Lisäksi toimijamme ovat kitkeneet jättipalsamia ilmankin ’virallisia’ talkoita ja osallistuneet WWF:n ja Metsähallituksen Hailuodossa järjestämiin hiekkarantabiotooppien kunnostustalkoisiin.

Vuosittainen palkinto myönnettiin Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä. Lisätietoa ELY-keskuksen uutisesta. Toimintaa haitallisten vieraslajien torjumiseksi on tarkoitus jatkaa myös tulevina vuosina.