Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

SLL Oulun ym­pä­ris­tö­pal­kin­to 2019

Yhdistyksen 27.03.2019 pidetyssä kevätkokouksessa myönnettiin yhdistyksen vuosittainen ympäristöpalkinto. Tänä vuonna palkinto jaettiin seuraavien omassa toiminnassan ympäristöasioita ansiokkaasti esiin tuoneiden henkilöiden kesken: Satu Saarinen, Teemu Kalliojärvi ja Lasse Kukkonen.

Tuomiorovasti Satu Saarinen (kuvassa keskellä) oli ilahtunut ympäristöpalkinnosta. Hän kertoi hiippakunnan ympäristötyöstä. Palkinnon luovuttivat yhdistyksen pj. Paula Ratava ja varapj. Kalle Hellström.
Tuomiorovasti Satu Saarinen (kuvassa keskellä) oli ilahtunut ympäristöpalkinnosta. Hän kertoi hiippakunnan ympäristötyöstä. Palkinnon luovuttivat yhdistyksen pj. Paula Ratava ja varapj. Kalle Hellström.

Ympäristöpalkinto 2019

Ympäristönsuojelu ei ole vain luonnonsuojeluyhdistysten tehtävä, vaan ihan jokaisen. Tämän takia yhdistys halusi kiittää tänä vuonna kolmea henkilöä, jotka ovat omalla toiminnallaan tuoneet ympäristöasioita esille omassa organisaatiossaan tai suuremman yleisön tietoisuuteen edellisvuosina. Palkinnoista kaksi luovutettiin ilmastonmuutosaiheisessa jäsenillassamme ennen kevätkokousta, kolmas myöhemmin. Palkinnoksi jokainen sai Hiilipörssin osakekirjan: Hiilipörssin tuotoilla ennallistetaan soita, jotta hiilivuoto vähenisi.

Satu Saarinen, Oulun hiippakunnan tuomiorovasti, sai palkinnon kiitoksena yhteistyöstä kanssamme muun muassa Kuovisuohon liittyen sekä ympäristöasioiden esilletuomisesta.

Teemu Kalliojärvi Kestävyysliike ry:stä palkittiin, koska hän on omalla toiminnallaan muun muassa tuonut ilmastonmuutosta lätkä- ja muun talviurheilukansan tietoisuuteen järjestämällä Save pond hockey – eli pelastakaa pipolätkä -turnauksen yhteistyössä Save Pond Hockey ry:n ja Oulun Kärpät 46 ry:n kanssa. Yhteistyö SLL Oulun kanssa alkoi yhteistyöstä turnauksen järjestelyiden osalta ja jatkui myös Lähirähinä-toiminnan myötä.

Lasse Kukkonen ansaitsi myöskin palkinnon rohkeudestaan ottaa kantaa ympäristöasioihin alalla, jossa se ei ole itsestäänselvyys, sekä aktiivisesta toiminnasta muun muassa lähiliikunnan edistämiseksi ja pipolätkän puolustamiseksi ilmaston lämpenemistä vastaan. Yhteistyö alkoi Sitran Maapalloliigan kautta, jossa Lähirähinä-joukkueessa oli niin Lasse, Teemu kuin SLL Oulun edustus.

Ympäristöpalkinnon 2019 jako Lasse Kukkoselle.
Kärppälegenda Lasse Kukkonen (keskellä) on tuonut omassa toiminnassaan ympäristöasioita näkyvästi esille. Lisäksi kuvassa pj. Paula Ratava ja vpj. Kalle Hellström.

Toivomme, että yhteistyö jatkuu kaikkien kanssa myös tulevina vuosina ja viemme viestiä kestävän elämäntavan edistämisestä joka sektorilla eteenpäin! Lämpimät kiitokset!

Kevätkokouksen kuulumisia

Kevätkokous hyväksyi vastuuvapauden myöntämisen hallitukselle ja vahvisti vuoden 2018 toimintakertomuksen. Sääntömääräiset asiat menivät muutenkin odotusten mukaan sillä myös tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto vahvistettiin.

Ennen sääntömääräisia asioita Esko Saari kertoi ilmastonmuutoksesta monelta näkökannalta runsaslukuisen yleisön läsnäollessa. Istumapaikkoja ei riittänyt aivan kaikille!