Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Lappeenrannan seudun yhdistys

Lappeenranta
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukat tulevat!

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 19.6. Etelä-Karjalassa on teemapäivänä kaksi retkeä. Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen retkikohteena on Hyötiönsaari Kaukaan edustalla ja Imatran seudun luonnonsuojeluyhdistys opastaa Korvenkylän metsälaitumelle. Molemmat retket alkavat sunnuntaina klo 10.

Teemapäivän juuret ovat Tanskassa, jossa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Suomessa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 2003. Päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle.

Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Suomen biologian seura Vanamo ry, Societas pro Fauna et Flora Fennica rf, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Lisätietoja päivästä: https://www.sll.fi/luonnonkukkien-paiva/