Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Lappeenrannan seudun yhdistys

Lappeenranta
Navigaatio päälle/pois

Lappeenrannan seudun luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tys

Yhdistys kuuluu Suomen luonnonsuojeluliittoon Etelä-Karjalan piirijärjestön kautta.
Toiminta-alueemme ulottuu Joutsenosta Taipalsaarelle, Luumäelle ja Ylämaalle.
Toimipisteemme on Lappeenrannan Linnoituksessa Saimaan luonnonsuojelukeskuksessa.

Monipuolista toimintaa Pusan Pulinat

Kuva: Salla Huuskonen

Haluamme herättää ihmisissä rakkauden ja kiinnostuksen elävään luontoon. Sen monimuotoisuus on ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin perusta – luonto tulee toimeen ilman meitä, mutta me emme pärjää ilman luontoa. Nyt haasteenamme ovat erityisesti ilmastonmuutos ja kuudes sukupuuttoaalto.

Haluamme innostaa ja opastaa ihmisiä liikkumaan ja havainnoimaan eteläkarjalaista luontoa ympäri vuoden. Lappeenrannan seudulla on tarjolla hienoja näkymiä muun muassa Salpausselän jääkautisiin maisemiin ja Saimaan avarille selille. Retkiä ja muita tapahtumia järjestämällä pyrimme vahvistamaan ihmisten luontosuhdetta ja lisäämään luontotietoutta.

Tavoitteenamme on muokata yleistä ilmapiiriä ja asenteita luonnonsuojelumyönteisiksi. Uusia aktiiveja olemme saaneet ottamalla kantaa ajankohtaisiin luonto- ja ympäristökysymyksiin sekä järjestämällä retkiä mielenkiintoisiin luontokohteisiin. Käytännön luonnonsuojelutyötä teemme kunnostamalla ja hoitamalla perinnebiotooppeja.

Yhdistykseen kuuluu noin 460 jäsentä. Tule mukaan kaakkoiseen norppajengiin!

Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry

Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistys ry

  • [email]
  • 041 463 1737
  • Katariinantori 6, 53900 Lappeenranta

Ajankohtaista

Syyskokouksessa ohjelmaa ensi vuodelle

Yhdistyksen syysvuosikokous pidetään Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumissa tiistaina 27.10. klo 17.30. Luvassa on henkilövalintoja ja ensi vuoden retkien ja muiden tapahtumien suunnittelua. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää

Tulossa seuraavaksi

Koronatilanne jatkuu ja siksi syksyn ohjelmakin on vielä osin auki. Elokuun loppuun ja syyskuulle suunnitellut yhteiskuljetukselliset retket merenrannalle ja Saimaan saareen on kenties järkevintä lykätä tuonnemmaksi. Sen sijaan pyrimme kokoontumaan ainakin syysvuosikokoukseen, jonka yhteyteen on luvassa kuvamatka kasvien pariin.

Lue lisää

Vuoden 2020 Pulinat matkalla!

Uusi luontovuosi alkoi Etelä-Karjalassa hämmentävän leudoissa merkeissä. Alkaneen vuoden varalle on suunniteltu monenlaista, keskeiset tapahtumat löytyvät myös tuoreimmasta jäsentiedotteesta, joka on parhaillaan postin kuljetuksessa. Muutkin Pulinat on luettavissa omilta sivuiltaan.

Lue lisää

Monipuolista toimintaa luvassa

Yhdistyksen syysvuosikokous pidettiin 29.10. Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumin tiloissa Linnoituksen kärjessä. Toimintasuunnitelman mukaisesti vuonna 2020 on tarjolla reilu kymmenen retkeä ja muuta tapahtumaa, joista luvassa tarkempaa tietoa tapahtumapalstalla loppuvuoden aikana.…

Lue lisää