Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Lappeenrannan seudun yhdistys

Lappeenranta
Navigaatio päälle/pois

Lappeenrannan seudun luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tys

Yhdistys kuuluu Suomen luonnonsuojeluliittoon Etelä-Karjalan piirijärjestön kautta.
Toiminta-alueemme ulottuu Joutsenosta Taipalsaarelle, Luumäelle ja Ylämaalle.
Toimipisteemme on Lappeenrannan Linnoituksessa Saimaan luonnonsuojelukeskuksessa.

Monipuolista toimintaa Pusan Pulinat

Kuva: Karri Kuitunen

Haluamme herättää ihmisissä rakkauden ja kiinnostuksen elävään luontoon. Sen monimuotoisuus on ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin perusta – luonto tulee toimeen ilman meitä, mutta me emme pärjää ilman luontoa. Nyt haasteenamme ovat erityisesti ilmastonmuutos ja kuudes sukupuuttoaalto.

Haluamme innostaa ja opastaa ihmisiä liikkumaan ja havainnoimaan eteläkarjalaista luontoa ympäri vuoden. Lappeenrannan seudulla on tarjolla hienoja näkymiä muun muassa Salpausselän jääkautisiin maisemiin ja Saimaan avarille selille. Retkiä ja muita tapahtumia järjestämällä pyrimme vahvistamaan ihmisten luontosuhdetta ja lisäämään luontotietoutta.

Tavoitteenamme on muokata yleistä ilmapiiriä ja asenteita luonnonsuojelumyönteisiksi. Uusia aktiiveja olemme saaneet ottamalla kantaa ajankohtaisiin luonto- ja ympäristökysymyksiin sekä järjestämällä retkiä mielenkiintoisiin luontokohteisiin. Käytännön luonnonsuojelutyötä teemme kunnostamalla ja hoitamalla perinnebiotooppeja.

Yhdistykseen kuuluu noin 460 jäsentä. Tule mukaan kaakkoiseen norppajengiin!

Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry

Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistys ry

  • [email]
  • 041 463 1737
  • Katariinantori 6, 53900 Lappeenranta

Ajankohtaista

Tulossa seuraavaksi

Yhdistyksen sääntömääräinen syysvuosikokous on tiistaina 29.10. Siellä on mahdollisuus vaikuttaa ensi vuoden toimintasuunnitelmaan eli minkälaisia retkiä ja muita tapahtumia järjestetään. Lämpimästi tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin!

Lue lisää

Juhlavuosi 2019

Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistystä edeltänyt Etelä-Karjalan luonnonsuojeluyhdistys perustettiin 29.5.1969. Vuonna 2019 on luvassa puolen vuosisadan juhlat - päätapahtuma järjestetään Nuijamiehessä toukokuussa.

Lue lisää

Vuoden 2019 Pulinat paketissa!

Hyvää uutta luontovuotta kaikille! Yhdistyksen tämän vuoden jäsentiedote on postin kuljetuksessa, mutta tuoreimmat Pulinat on luettavissa myös omilta sivuiltaan. Nähdään viimeistään helmikuun alussa Ohtosen Kimmon seurassa!

Lue lisää

Vuosikokouksessa henkilövalintoja

Kimmo Saarinen jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2019-2020. Lisäksi vuosikokouksessa valittiin yhdistyksen hallitukseen seuraavalle kaksivuotiskaudelle Eija-Hilkka Anttila, Raija Aura, Marjaana Karhu, Jari Kiljunen ja Anne Sahala.

Lue lisää