Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­kuk­ka­päi­vän retki Aholansaareen.

Kymmenhenkinen joukko hyppäsi sunnuntain aamupäivästä Aholansaareen vievään laivaan päästääkseen tutustumaan Luonnonperintösäätiön ikimetsään. Retki oli  Nilsiä luonnonsuojelijoiden ajatus jonne Koillis-savon luonnonystävät kutsuttiin mukaan. Sää suosi mukavan aurinkoisena leppoisen tuulenvireen helliessä pahimmalta paahteelta ja hätistellessä pahimpia sääskiparvia retkeilijöiden kimpusta.

 

Aholansaaren historiaa ja retken aikataulua.

Rantauduttuamme Aholansaaren luonnon ylipuuhamies ja Nilsiän luonnonsuojelijoiden aktiivi Mauri kertoi Aholansaaren historiasta ja päivän retkisuunnitelmista.

Västäräkki Paavonpirtin katolla.

Paavonpirtin katolta västäräkki ihmetteli kirjavaa joukkoamme. Liekkö kuitenki kulkijoihin tottunut. Onhan Aholansaari suosittu retkipaikka ja siellä pidetään useampi rippikoulu kesän aikana.Perehtymistä luonnonkukkiin.

Kulkuhan tyssäsikin hetimiten Paavonpirtin pihaniitylle päivän teeman mukaisesti tutkimaan luonnonkukkia. Tosin joukossa oli runtsaasti ihmisten tuomia pihakukkia joiden leviämistä aikaamyöten luontoon aprikoitiinkin. Mauri jakoi asiantuntemustaan kertomalla vinkkejä kasvien tunnistamiseen. Jokainen sai myös valmiin listan johon merkitä löytöjään ja tehdä muistiinpanoja.

Luonnonperintösäätiön ikimetsää Aholansaaressa.

Pihapiiri jäi taakse kun siirryttiin suojelualueella kiertävälle luontopolulle. Nilsiän luonnonystävät ylläpitävät polkua ja polun alkuun onkin tulollaan opastaulu.

Sirittäjä

Metsän viileydessä oli hyvä kulkijan kulkea kun matkaa siivitti lintujen liverrys johon myös sirittäjä otti täysin rinnoin osaa.

Makkaraa ja maissia kodassa paistaen.

Eipä meillä ole retkeä mikä ei päättyisi evästelyyn. Tälläkertaa nautittiin retkieväät Aholansaaren  kodassa vaihtaen samalla yhdistysten kuulumisia ja suunnitellessa seuraavia tapahtumia joista tarkemmin tapahtumakalenterista kunhan varmistuu.