Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Vanhaa metsää löytyi Muuruvedeltä.

vanhaa metsää

”JIPIIII!! TÄÄLLÄ ON PAPANOITA!!!” Keväisenä viikonloppuna kuului Muuruveteläisestä metsästä ilonkiljahduksia. Luontoliiton metsäkartoitusryhmä oli saapunut paikalle etsimään indikaattorilajeja eli todisteita metsän iästä ja monimuotoisuudesta. Ja löytyihän niitä, papanatkin olivat kookkaan haavan rungolla merkkinä liito-oravasta.

liito-oravan papanat.
liito-oravan papanat.

Sienet ja käävät ovat toivottuja  ja  kahden päivän aikana löytyikin mm. haapariippusammal, raidankeuhkojäkälä, samettikesijäkälä, jauheneulajäkälä, männynkääpä, aarnisammal ja oravuotikka.

 

neulajäkälä kuva Ilse Lappalainen
neulajäkälä kuva Ilse Lappalainen

 

Raidankeuhkojäkälä
Raidankeuhkojäkälä

Kuopion kaupunki on saanut metsän perintönä ja selvitysmies on tekemässä esitystä perinnön käytöstä. Toiveena olisi saada edes osa alueesta suojeluun. Onhan kaupunki saanut aikaan luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelman vuosille 2024-2030 https://www.kuopio.fi/asuminen-ja-ymparisto/luonto/luonnon-monimuotoisuus/luonnon-monimuotoisuus-ohjelma/ . Nyt odotellaan ohjelman toteutumista.

Emma ja Tuula pohti yhteistyökuvioita.
Emma ja Tuula pohti yhteistyökuvioita metsän pelastamiseksi.