Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Kolaus norppien pesille.

Lauantaina 13. tammikuuta aamuseitsämältä lähti autollinen talkoolaisia Kuopiosta kohti Rantasalmea talkoilemaan norpille pesäkinoksia. Aamu oli vielä napakan kirpakka -20 asteinen vaan päivän mukaan oli luvattu pakkasen hellittävän. Jäällä ei lunta ollut kuin kymmenisen senttiä eikä vettä jään päällä lainkaan, joten kulku oli kevyttä.

Pesäpaikkaan oli saatu suositukset metsähallitukselta ja oppaana oli paikalliset norppa-aktiivit. Ensin  vielä tarkistettiin riittävä veden syvyys jään alla.

Kinokseen kuului  saada tampattua lunta kaikkiaan 8 m x 3m x 1m  joten kymmenhenkiselle porukalle oli luvassa reipasta talviliikuntaa.

Talkoopäivää tauotettiin useammalla evästely-/ rupattelutauolla voimien riittävyyden varmistamiseksi.

 

Pesänietoksia saatiin päivän mittaan kolattua kolme eripuolille Haukivesiä. Kevään mittaan on luvattu tietoa onko työmme kelvannut käyttöön. Päivän mittaan vastaan tuli yhdet ahman jäljet sekä näköhavainto ukkometsosta sekä metsäkauriin loikinnasta jäällä.