Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Niitto- ja ha­ra­voin­ti­tal­koot.

Alunperin lauantaiksi sovitut talkoot siirrettiin seuraavalle päivälle sateisen kelin vuoksi.  Kaikille mukaan ilmottautuneille siirto kävi ja kymmenen hengen porukalla saatiin rehevämmältä osuudelta kasvusto niitettyä ja siirrettyä metsän laitaan. Näin pyritään estämään niityn rehevöityminen ja turvattua kukkaloiston jatkuvuus.

 

 

 

rupikonna

Alueen alkuperäisasukas tuli kyselemään syytä tuljoiden tarkoitusperiä paikalle saapumiseen.

kasvuston poistoa

Kesän kuikinta oli vielä karuimmilla alueilla meneillään ja talkoolaiset käviätkin mm. koiranputkien poistoon.

kasvuston poistoa.

Sunnuntai olikin mukavan pilvipoutainen työskennellä eikä talkoolaiset joutuneet syöttämään itikoitakaan. Joten työ sujui ja jo parin tunnin ahkeroinnilla alkoi tulosta näkyä.

Talkooruoka

Kunnes ruokapöytä talkoolaisille oli saatu katettua. Tarjolla oli hirvi- ja kasviskeittoa, tummaa ja vaaleaa leipää, leikettä, juustoa, suolakurkkua, mehua, kotikaljaa, wichyä ym.

ruokailua

Joten eipä ihme että ruoka maistui ja kattiloista keitot hupenivat vilkaasti. Tulpaksi oli vielä jaossa meheviä mansikoita. Talkookahvit sovittiin pidettäväksi vielä pienen työskentelyrupeaman jälkeen.

kimalainen kukassa

Paikallisasukkailla tuntui ruokailu olevan meneillään jatkuvasti ja niittäjät pyrkivätkin säilyttämään heidän ruokapöydät koskemattomina.

talkoolaisia

Vielä muutama tunti hyötyliikuntaa ja korjattava alue alkoi lähetä loppuaan.

niiton tulos

Hyvillä mielin työn tulokseen talkoolaiset pakkaili työkalunsa. Toiset talkoot pidetään myöhemmin jolloin yhdistyksen vastuulla on niitetyn heinän haravointi ja siirto metsän laitaan. Silloin on tarkoitus poistaa heinää koko niityn alueelta.