Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Hiihtoretki Karhonvedellä.

hiihtäjät
kuva Tuula Muranen

Aurinkokin tarttui poskiin kun 27.3. sunnutaipäivä  hiihdeltiin mitä hienoimmassa kevätkelissä Karhonvedellä.  Tuula oli tutustunut alueen historiaan ja kertoi aikanaan vilkaasta vesiliikenteestä. Laivoilla matkustettiin  paljon ja tavaraa on kuljetettu Kuopioon ja kauemmaksikin. Onpa Venäjän Karjalaan Koiviston kirkkoon viety paikallisen puuverstaan valmistamat kalusteet. Myös puunuitto on ollut runsasta ja alueella onkin säilynyt useita puufirmojen rakennuksia.

kahvitauko
kuva Heikki Ranta

Kevät oli jo sulattanut rantakallioita oivaksi taukopaikaksi. Rupatellessa mukavia ja nauttiessa  kahvihörpyt tarkistettiin vielä reittisuunnitelmat kunnes jatkettiin kohti Purtosaaren autiotupaa.

Ilveksen jäljet
kuva Pekka Tehnunen

Talviretkeilyn anteja ovat vastaan tulevat lumijäljet. Ilveskin oli vieraillut autiotuvalla ja jatkanut matkaa jäätä pitkin. Matkan aikana nähtiin myös mm. hirven, ketun, jäniksen, supikoiran, saukon, minkin, kärpän jälkiä. Näätä oli saanut oravan ateriakseen Autiotuvan pihassa. Näköhavainnot jäi korppiin ja varikseen. Purtosaaren rannassa kevätlauluaan tapaili talitiainen.

Purtosaaren autiotupa
kuva Heikki Ranta

Purtosaaren autiotupa on avoinna kaikille retkeilijöille ja vieraskirjassa olikin kiitettävästi merkintöjä. Tuvassa on kamina ja yläparvella on makuutilaa vaikka yöpyä. Ulkorakennuksesta löytyy polttopuuta ja wc. Eipä rekeilyä ilman makkaranpaistoa.

hiihtäjät
kuva Pekka Tenhunen

Komeissa maisemissa suunniteltiin uusia retki  kesällä veneillä ja kanooteilla. Lähiluonnostakin löytyy pienellä vaivalla mitä upeimpia kohteita nauttia luonnosta.