Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Härkätien yhdistys

Härkätie
Navigaatio päälle/pois

Puolueiden suhtautuminen luontokatoon

Puolueilla riittää kirittävää luontokadon pysäyttämisessä !
Ympäristöjärjestöjen teettämän kyselyn mukaan valtaosa puolueista ei vielä ole sitoutunut lupauksiin, joilla luontokato pysäytettäisiin. Vain kaksi eduskuntapuoluetta on sitoutunut riittäviin toimiin luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.
Tuleva hallituskausi ratkaisee, kykeneekö Suomi pääsemään tavoitteeseen, johon olemme kansainvälisesti sitoutuneet: pysäyttämään luontokadon vuoteen 2030 mennessä. Toistaiseksi vain vihreiden ja vasemmistoliiton linjaukset onnistuisivat pysäyttämään luontokadon, selviää ympäristöjärjestöjen puolueille teettämästä kyselystä.
Gallupkyselyiden johtopaikkaa pitävät kokoomus, SDP ja perussuomalaiset eivät nykyisillä sitoumuksillaan onnistuisi pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden hupenemista Suomessa. Erityisen pahasti epäonnistuisi perussuomalaiset, joiden harjoittama ympäristöpolitiikka ei yritäkään pysäyttää luontokatoa tai ilmastokriisiä.
Puolueiden suhtautuminen luontokatoon