Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Härkätien yhdistys

Härkätie
Navigaatio päälle/pois

Härkätien ym­pä­ris­tön­suo­je­lu­yh­dis­tys r.y. - lyhyesti HYSY

Lieto - energinen ja uusiutuva luontoihmisten kaupunki. HYSY luonnon puolesta Liedossa jo vuodesta 1982.

Liity jäseneksi Vilkaise meitä Facebookissa

Kuva: R.Elo, Paimionjoen jokiniityt Tarvasjoen luontopolku

Lietolaisen luonnonympäristön säilyttäminen

Härkätien ympäristönsuojeluyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää luonnon- ja  ympäristönsuojelua ja sen hoitoa Liedon kaupungin alueella ja olla luonnosta kiinnostuneiden ihmisten yhteisönä.

Luonnon monimuotoisuudella eli biodiversiteetillä tarkoitetaan elämän koko kirjoa: lajien sisäistä perinnöllistä muuntelua, lajien runsautta sekä niiden elinympäristöjen monimuotoisuutta. Sen köyhtymisen pysäyttäminen on maailmanlaajuinen tavoite.

Lieto on kunta Varsinais-Suomessa Turun naapurissa. HYSY toimii yhteistyössä Varsinais-Suomen kuntien, yhdistysten ja maanomistajien kanssa. Se seuraa Liedon kaavoitusta ja ympäristön lupamenettelyjä. Tärkeässä asemassa on vanhojen perinnemaisemien ja alueiden hoito, sidosryhmäyhteistyö, erilaiset retket ja opastukset.

 

 

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri

Härkätien ympäristönsuojeluyhdistys ry - HYSY

  • [email]
  • 044 5446 114

Ajankohtaista

Kultainen ansiomerkki Anita Jungarille

Suomen luonnonsuojeluliitto ry ja Härkätien ympäristönsuojeluyhdistys r.y. luovuttivat kultaisen ansiomerkin yhdistyksen pitkäaikaiselle jäsenelle Anita Jungarille. Hän on toiminut erilaisissa tehtävissä vuodesta jo 1984. Ansiomerkin luovutti V-S piiristä Hannu Klemola yhdistyksen syyskokouksessa.

Lue lisää

HYSYn kesäretki Seilin saareen

Härkätien ympäristönsuojeluyhdistys ry:n hallitus mietti ratkaisua, miten aktivoidaan jäsenhankintaa ja samalla palkitaan nykyisten jäsenten työpanosta eri tapahtumissa. Päädyimme tekemään kesäretken Seilin saareen Suomen luonnonpäivänä lauantaina 26.8.2023 ja siihen tarvitsimme oppaan palveluita. Oppaaksi saimme saaristo-oppaista Anssi Junnilan, joka on biologi ja tehnyt tutkimusta Seilissä useita vuosia.…

Lue lisää

Niittotalkoot Nautelankoskella

Perinteiset niiittotalkoot Nautelankoskella pidettiin 5.7.2023 Osallistujia oli parisenkymmentä ja sää suosi talkoolaisia. Kahvin ja välipalan ohessa oli luontoaiheisia keskusteluja. Lopuksi oltiin savusaunassa sotaveteraanien saunalla ja uitiin lammessa. Paikalla oli mukava tunnelma.

Lue lisää