Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Härkätien yhdistys

Härkätie
Navigaatio päälle/pois

Puheenjohtajan uuden vuoden 2023 tervehdys

Uusivuosi, rakettien sijasta voit käyttää valotapahtumia.

Hyvät uutta vuotta 2023 lietolaiset luonnonsuojelun ystävät

Alkanut vuosikymmen jää kaikkien ihmisten tietoisuuteen, koska se on alkanut kaikin puolin raskaissa merkeissä. Vastoinkäymiset ovat olleet maailmanlaajuiset koronan, Ukrainan sodan ja energiakriisin takia.
Yhdistyksemme sai myös suruviestin kun Härkätien ympäristönsuojeluyhdistyksen (HYSY) puheenjohtaja Tuomo Peltola menehtyi yllättäen vuonna 2021 ja sen jälkeen yhdistyksemme toiminta oli vaikeuksissa.
Onneksi tieto HYSYn ongelmista sai vastakaikua ja syyskokouksessa saimme hallitukseen uusia ympäristöstä kiinnostuneita ja osaavia jäseniä.
Teemme teille iloisen ja hauskan vuoden 2023.

Haluan käyttää tämän mahdollisuuden kirjoittaa, miksi yhdistyksemme toiminta on tärkeää meille kaikille lietolaisille.
Luonnon monimuotoisuus tarkoittaa kaikkien eliöiden ja elinympäristöjen kirjoa ja vaihtelevuutta. Se on elintärkeää kaikkien elävien olentojen selviytymiselle ja hyvinvoinnille. Luonnon monimuotoisuuden katoaminen voi johtaa suuriin ongelmiin, kuten esimerkiksi elintarviketuotannon heikkenemiseen ja ilmastonmuutokseen.
Olemme viime vuosina nähneet valtavan määrän todisteita siitä, että luonnon monimuotoisuus on vaarassa. Meidän tulee tehdä kaikkemme suojellaksemme sitä ja varmistaa, että se säilyy myös tuleville sukupolville.
Onneksi meillä on paljon keinoja suojella luontoa. Voimme aloittaa esimerkiksi kestävän elämäntavan valinnoilla, kuten valitsemalla luomua ja kotimaisia tuotteita ja vähentämällä roskaamista. Voimme myös vaikuttaa poliittisiin päätöksiin ja vaatia, että luonnon monimuotoisuus huomioidaan päätöksenteossa.
Luonto on meille kaikille tärkeä asia, ja sen suojelemiseen meidän tulee kaikki osallistua. Toivon, että tämä viesti saa teidät pohtimaan omia valintoja ja tekoja luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Voitte vaikuttaa heti liittymällä HYSYn ja Suomen luonnonsuojeluliiton jäseneksi.

Hyvää uutta vuotta ja kiitos, kun huolehdit luonnosta yhdessä meidän kanssamme.

Puheenjohtaja Risto Elo