Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Härkätien yhdistys

Härkätie
Navigaatio päälle/pois

Liedon Museon ensimmäinen bio­di­ver­si­teet­tia­lue

Liedon museo on avannut Liedon keskustassa luonnon monimuotoisuutta vaalivan 2000 m2 biodiversiteettialueen. Se sijaitsee Liedon kaupungin omistamalla alueella nk. Kyöstilän raunioilla Annantuvan pihapiirin tuntumassa.
Monimuotoisuuden periaatteiden mukaisesti aluetta ei hoideta, vain vieraslajit poistetaan tarvittaessa.
Liedon museo on mukana Varsinais-Suomen ilmastolupaus -hankkeessa ja se on ensimmäinen museo, joka on perustanut biodiversiteettialueen. Liedon museonjohtaja Leena Viskari arvostaa hallittua alueen hoitamattomuutta, jota ihmiset ja eliöt tarvitsevat. Härkätien ympäristönsuojeluyhdistys on ollut mukana hankkeessa tekemällä alueella lajistokartoituksen.