Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Härkätien yhdistys

Härkätie
Navigaatio päälle/pois

Härkätien
ym­pä­ris­tön­suo­je­lu­yh­dis­tys ry

Härkätien ympäristönsuojeluyhdistys ry on perustettu vuonna 1982. Se kuuluu Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiriin ja samalla myös Suomen luonnonsuojeluliittoon. Yhdistyksen tämänhetkinen jäsenmäärä on n. 80

Kevät tulee 2019 Paikallisluonto

Kuva: Nautelankosken perinnemaisema, Tuomo Peltola 2018

Lietolaisen luonnonympäristön säilyttäminen

Härkätien ympäristönsuojeluyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää luonnon- ja muun ympäristön suojelua ja hoitoa Liedon kunnan (mukaanlukien Tarvasjoen) alueella ja olla tätä harrastavien henkilöiden yhdyssiteenä.

Periaatteena on kestävä kehitys ja tavoitteena terveellinen, viihtyisä ja virikkeellinen ympäristö; erityisesti on vaalittava metsiä sekä jokia (Aurajoki, Savijoki,  Paimionjoki, Tarvasjoki) sivupuroineen.

Toimintamuotona on ympäristöstä huolehtivien tahojen (kunnat, Aurajokisäätiö, Paimionjoki-yhdistys, maanomistajat) toimien tukeminen, kaavoituksen ja ympäristöä koskevien lupamenettelyjen seuraaminen, Nautelankosken perinnemaisema-alueiden hoitaminen, sidosryhmäyhteistyö sekä retkien ja opastusten järjestäminen.

Voit lähettää luontohavaintoja ym. kommentteja ympäristöön ja ympäristönsuojeluun liittyen sähköpostitse yhdistykselle osoitteeseen tuomosakari.peltola(at)netti.fi.

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri

Härkätien ympäristönsuojeluyhdistys ry

  • [email]
  • 040 708 1668
  • Karvalankuja 1 D 8, 21420 Lieto

Ajankohtaista

Yhteistyötä

Yhdistys tekee aktiivista yhteistyötä esimerkiksi Liedon museon kanssa vuosittaisten linturetkien ja luonto-opastusten parissa. Liedon 4h-yhdistys on pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka kanssa toteutetaan sieniretkiä ja Nautelankosken niittotalkoita. Yhteistyökumppaneita ovat myös Aurajokisäätiö sekä Paimionjoen-Tarvasjoen osalta Paimionjoki-yhdistys. Yhteisistä hankkeista voit lukea lisää Liedon museon…

Lue lisää