Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Härkätien yhdistys

Härkätie
Navigaatio päälle/pois

Härkätien ym­pä­ris­tön­suo­je­lu­yh­dis­tys r.y. - lyhyesti HYSY

Lieto - energinen ja uusiutuva luontoihmisten kaupunki. HYSY luonnon puolesta Liedossa jo vuodesta 1982.

Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys 2023 Vilkaise meitä Facebookissa

Kuva: R.Elo, Paimionjoen jokiniityt Tarvasjoen luontopolku

Lietolaisen luonnonympäristön säilyttäminen

Härkätien ympäristönsuojeluyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää luonnon- ja  ympäristönsuojelua ja sen hoitoa Liedon kaupungin alueella ja olla luonnosta kiinnostuneiden ihmisten yhteisönä.

Luonnon monimuotoisuudella eli biodiversiteetillä tarkoitetaan elämän koko kirjoa: lajien sisäistä perinnöllistä muuntelua, lajien runsautta sekä niiden elinympäristöjen monimuotoisuutta. Sen köyhtymisen pysäyttäminen on maailmanlaajuinen tavoite.

Lieto on kunta Varsinais-Suomessa Turun naapurissa. HYSY toimii yhteistyössä Varsinais-Suomen kuntien, yhdistysten ja maanomistajien kanssa. Se seuraa Liedon kaavoitusta ja ympäristön lupamenettelyjä. Tärkeässä asemassa on vanhojen perinnemaisemien ja alueiden hoito, sidosryhmäyhteistyö, erilaiset retket ja opastukset.

 

 

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri

Härkätien ympäristönsuojeluyhdistys ry - HYSY

  • [email]
  • 044 5446 114

Ajankohtaista

Puheenjohtajan uuden vuoden 2023 tervehdys

Hyvät uutta vuotta 2023 lietolaiset luonnonsuojelun ystävät Alkanut vuosikymmen jää kaikkien ihmisten tietoisuuteen, koska se on alkanut kaikin puolin raskaissa merkeissä. Vastoinkäymiset ovat olleet maailmanlaajuiset koronan, Ukrainan sodan ja energiakriisin takia. Yhdistyksemme sai myös suruviestin kun Härkätien ympäristönsuojeluyhdistyksen (HYSY) puheenjohtaja Tuomo Peltola menehtyi yllättäen vuonna 2021…

Lue lisää

Varsinais-Suomen piirin toimintasuunnitelma 2023

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin (jatkossa tekstissä piiri) toiminta keskittyyvuonna 2023 Suomen luonnonsuojeluliiton (jatkossa liitto) teemojen mukaisesti luontokadon jailmastonmuutoksen pysäyttämiseen sekä soveltuvin osin osallistuu kampanjoihin. Keskeinenteema on myös elinympäristöjen uhanalaisuuskehityksen hillitseminen. Piiri panostaa myösedelleen vesiensuojeluun, perinnemaisemien hoitoon…

Lue lisää

HYSEn toimintaa vuonna 2023

Toimintasuunnitelma 2023 Linturetki touko-kesäkuussa. Niittotalkoot Nautelankoskella heinäkuussa. Nautelankoskella ja Annantuvalla poistetaan vieraslajeja kesän aikana. Sienikurssit elo-syyskuussa. Hallitus selvittää myös uusia tapahtumia ja retkiä.

Lue lisää