Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Hangon ympäristöyhdistys - Hangö miljöförening

Hanko
Navigaatio päälle/pois

Blommande vägrenar – en fröjd för ögat och för humlorna

Hangö miljöförenings vårmöte och diskussionstillfälle

Diskussionstillfälle
15.5 kl. 18.00 i Hangöbyskolan, Hangöbyvägen 35

Hangö miljöförening håller sitt vårmöte onsdagen den 15.5. Efter vårmötet kl 18.00 ordnas ovanstående diskussions- och informationstillfälle. Det är ett samarbete mellan HYMPY, Piennar-gruppen (en lokal medborgargrupp) och Hangö trädgårdssällskap.

Inledare:
Anna Kamara, Fiskars, Lumoprojektet
Maria Eriksson, Raseborgs stads parkchef
Helena Boström-Mäkelä, Hangö stads parkförman
Hangö stads nya stadsdirektör Petra Ståhl har lovat delta.

Vi frågar:

Kan Hangö stad bli en modellstad för naturens mångfald? Vad kan fastighetsägarna och staden göra med vägrenarna? Ska vi klippa gräset för att grannen också gör det…eller låta bli? Hur kan man hålla en oklippt vägren snygg? Hur får man vägrenen att blomma? På vilka andra sätt kan man stöda naturens mångfald, gröna korridorer, insekterna och pollineringen?

Hangö miljöförening inledde 2020 ett projekt i samarbete med stadens parkavdelning Pelasta pörriäinen – Rädda pollineraren. Vi byggde insekthotell och staden hjälpte till att placera dem parkerna. Det här evenemanget är en fortsättning på det.

Mera info får du av
Johanna Schauman, HYMPY
johanna.schauman@gmail.com
Iikka Vehkalahti Piennar-ryhmä
iikka.vehkalahti@gmail.com

Välkommen!
Lisbet Tuominen, HYMPY