Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Saimaannorpan syyskuulumisia Mikkelin pääkirjaston tapahtumassa

Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-sali täyttyy norppatiedosta maanantaina 21. marraskuuta – Saimaannorpan syksy -tapahtumassa toimintaa koko perheelle

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Saimaannorpan syksy -tapahtuman Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa tiistaina 21. marraskuuta klo 17–19. Tapahtumassa tutustutaan saimaannorpan elämään toiminnallisilla pisteillä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Saimaannorpan syksy -tapahtumassa perehdytään saimaannorpan vuodenkiertoon kuvaesityksen kautta. Toiminnallisilla rasteilla voi muun muassa tutustua oikeankokoisiin pehmonorppiin ja saimaannorpan pesintään, vertailla ihmisen ja norpan tietoja sekä testata tietämystään Saimaan kalojen tunnistuksessa. Myös kasvomaalausta ja satuhierontaa on tarjolla. Innokkaat kalastajat voivat tutkia norppaturvallista Saimaa-katiskaa.

”Tapahtumassa on saimaannorppateemaista toimintaa niin pienille kuin isoille norppafaneille”, vinkkaa Suomen luonnonsuojeluliiton hanketyöntekijä Marjaana Kovanen.

Saimaannorpat varautuvat talveen, ihmiset joulun viettoon

Saimaannorpat valmistautuvat parhaillaan talven tuloon syömällä paljon kalaa. Näin norpat kasvattavat itselleen ihonalaista rasva- eli traanikerrosta, joka pitää ne lämpiminä talvella.

Jäiden tultua saimaannorpat alkavat etsiä sopivia pesäpaikkoja. Aikuiset norpat tekevät talvisin Saimaan rantakinoksiin, jään päälle pesiä, joissa ne viettävät aikaa.

”Naarasnorpat myös synnyttävät poikasen eli kuutin pesään. Tapahtuman ajan satunurkkauksessa kuullaankin lisää talvella syntyvien kuuttien ensihetkistä”, Kovanen kertoo.

Saimaannorpan syksy -tapahtumassa voi tehdä ostoksia pukinkonttiin. Myynnissä on Suomen luonnonsuojeluliiton Luontokaupan saimaannorppa- ja luontoaiheisia tuotteita. Tapahtumassa voi myös askarrella itse norppateemaisen joulukortin.

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Saimaannorpan syksy -tapahtuman osana Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta (Our Saimaa Seal LIFE, LIFE19 NAT/FI/000832). Hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Tapahtuman sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä, eikä Euroopan komissio tai CINEA ole vastuussa tapahtuman sisältämien tietojen käytöstä.

Lisätiedot:

Marjaana Kovanen, hanketyöntekijä
Suomen luonnonsuojeluliitto, Yhteinen saimaannorppamme LIFE
p. 044 776 4230
marjaana.kovanen(a)sll.fi

Sanna Leppänen, saimaannorppa-asiantuntija
Suomen luonnonsuojeluliitto
p. 050 530 3270
sanna.leppanen(a)sll.fi

Alla olevassa Google Drive -linkissä olevaa saimaannorppakuvaa voi tarvittaessa käyttää Saimaannorpan syksy -tapahtumasta kertovan uutisen yhteydessä. Kuvaajatieto kuvan yhteydessä: Juha Taskinen / Suomen luonnonsuojeluliitto

https://drive.google.com/drive/folders/1RP__BBaHBN-j9dpW_qXTgY6opTNW3niO?usp=share_link