Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Kutsu kouluryhmille: Tulkaa mukaan tekemään tai­de­näyt­te­lyä, jossa sukelletaan saimaannorpan uniin!

Norpan pää -veistos
Installaatiot ja kovat materiaalit sopivat hyvin norppa-aiheiseen näyttelyyn. Norpan pää -veistos ja kuva: Marjaana Kovanen

Suomen luonnonsuojeluliitto toteuttaa yhteistyössä koululaisryhmien kanssa saimaannorppa-aiheisen, Valistuneita arvauksia -nimellä kulkevan näyttelyn. Näyttely tulee esille kevättalvella 2023 Lappeenrantaan ja Savonlinnaan.

Valistuneita arvauksia saimaannorppien unista

Millaisia saimaannorpan unet – ja painajaiset – ovat? Näkyykö unissa norpan ravintoa, sen elinympäristöä ja sen asukkaita, iloa tai kauhua herättäviä asioita? Sitä emme tiedä, mutta sen perusteella, mitä olemme oppineet norpista, voimme esittää valistuneita arvauksia.

Tehkää arvauksenne näkyviksi. Kannustamme erityisesti toimimaan yhdessä, ryhmänä, ja tarttumaan hieman harvinaisempiin tekniikoihin. Sekä kovat että pehmeät materiaalit sopivat näyttelyyn. Työnne voi olla esimerkiksi veistos, installaatio, video tai ääniteos.

Valistuneita arvauksia -näyttely tulee esille Lappeenrantaan ja Savonlinnaan tammi–maaliskuussa 2023.

Ilmoittautumiset ja teosehdotusten toimittaminen

Toivomme, että kiinnostuneet koululuokat tai ryhmät ilmoittautuvat mukaan mahdollisimman pian, viimeistään syyskuun 2022 lopussa.

Näyttelyyn ehdotettavat teokset lähetetään valintaryhmälle viimeistään 30.11.2022. Teosehdotuksen voi lähettää esimerkiksi kuvana tai linkkinä.

Luonnonsuojeluliiton työryhmä valitsee teokset Valistuneita arvauksia -näyttelyyn loppuvuodesta 2022. Teokset, jotka eivät päädy mukaan varsinaiseen näyttelyyn, on mahdollista ja suotavaakin laittaa esille vaikkapa oman koulunne tai lähikirjastonne tiloihin.

Luonnonsuojeluliitto järjestää valittujen teosten toimittamisen näyttelyyn sekä niiden esillepanon.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Sanna Leppänen, saimaannorppa-asiantuntija, sanna.leppanen(at)sll.fi, puh. 050 530 3270 (Etelä-Karjala)

Marjaana Kovanen, hanketyöntekijä, marjaana.kovanen(at)sll.fi, puh. 044 776 4230 (Etelä-Savo)