Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Suomen suurimmalla luokkaretkellä bongataan norppia – virtuaalisesti

Suomen suurin luokkaretki

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa Suomen suurimman luokkaretken, livestriimattavan norpparisteilyn, keskiviikkona 19. toukokuuta. Koululaiset ympäri Suomen voivat osallistua risteilylle verkon välityksellä.

Livelähetys alkaa klo 8.45 Savonlinnan satamasta, josta kapteeni Piia Kinnunen ohjaa laivan matkustajineen norppavesille. Risteilyn aikana tietokirjailija ja dokumentaristi Juha Taskinen kertoo saimaannorpan elämästä.

Toukokuussa aikuiset norpat kiipeävät kiville kuivattelemaan vanhaa turkkia ja vaihtamaan vanhan karvan pois uuden tieltä. Tuolloin norppia voi todennäköisimmin nähdä Saimaalla. On kuitenkin erittäin tärkeää, ettei Saimaalla liikuttaessa aiheuteta norpille häiriötä.

”Karvanvaihtoaikaan norppien tulee saada kuivattaa turkkinsa kivillä ollessaan niin, ettei niiden tarvitse kokea oloaan uhatuksi ja tehdä pakosukellusta”, Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorppa-asiantuntija Kaarina Tiainen kertoo.

Norpparisteily toteutetaan vastuullisesti. Rantakalliot ja luodot ohitetaan välimatkan päästä, ja mahdollisia norppia kiikaroidaan riittävän kaukaa.

Mukana laivalla ovat Savonlinnan Talvisalon koulun Heikinpohjan toimipisteen 5–6b-luokkalaiset. ”Luokkahuoneemme ikkunoista näkyy upeasti Saimaalle, ja juttelemme oppilaiden kanssa vesistöstä sekä norpasta hyvin usein. On todella hienoa päästä mukaan tälle risteilylle”, iloitsee luokanopettaja Eero Kovanen.

Norpparisteilyn livelähetystä voi kuka tahansa seurata Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin sivuilta. Linkki lähetykseen tulee ennen tapahtumaa osoitteeseen www.sll.fi/etela-savo/live. Jo nyt on tiedossa, että lähetykseen on osallistumassa kymmeniä ryhmiä eri puolilta Suomea.

Suomen suurimman luokkaretken toteuttavat Suomen luonnonsuojeluliitto, Savonlinna-Risteilyt, tietokirjailija ja dokumentaristi Juha Taskinen, Talvisalon koulun Heikinpohjan toimipisteen 5–6b-luokka sekä Viihdelinna.

Suomen luonnonsuojeluliiton osalta tapahtuma toteutetaan Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hankkeessa, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Tapahtuman sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä, eikä Euroopan komissio tai CINEA ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.

Lisätiedot:

Marjaana Kovanen
hanketyöntekijä, Yhteinen saimaannorppamme LIFE
p. 044 776 4230, marjaana.kovanen(a)sll.fi

Kaarina Tiainen
saimaannorppa-asiantuntija
p. 050 530 3270, kaarina.tiainen(a)sll.fi

Tapahtumasivu: www.sll.fi/etela-savo/tapahtuma/suomen-suurin-luokkaretki